Lahmacun

de -Miti- in Pizza, 10 Noi 2012 | 7321 vizualizari

 

Daca ati sti voi de cand tot imi spun ca incerc reteta aceasta,dar nicicum nu reuseam. Sau probabil nu citisem cum se prepara ( cu ocazia asta am aflat ca de fapt este si usoara). Singura problema este ca nu am putut sa o fac cu carne de miel,la noi se gaseste numai in preajma Pastelui.

De lahmacun mai auzisem de la sora mea,tare mi l-a mai laudat,asa ca imi tot statea in gand sa-l fac si eu. Si ma bucur atat de mult ca am incercat si eu si nu pot decat sa ma intreb oare de ce am asteptat atat de mult.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 250 ml de apa calduta
  • 25 gr de drojdie proaspata
  • 1 lingurita de zahar
  • 500 gr faina
  • 1 lingurita de sare

Pentru deasupra:

  • 250 gr carne tocata amestec
  • o ceapa
  • un ardei verde
  • un catel de usturoi
  • patrunjel
  • un ardei iute (optional)
  • chili pul biber Kotanyi
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lahmacun:

Aluatul: Intr-un bol, punem apa, drojdia si zaharul si il lasam deoparte 5 minute. Adaugam faina cernuta si framantam un aluat. La sfarstit, adaugam si sarea. Acoperim bolul cu un prosop de bucatarie umed si il lasam intr-un loc cald, pana isi dubleaza volumul. De obicei, folosesc cuptorul cu microunde, deoarece bolul este ferit de curent.


Dam prin robot ceapa,usturoiul si ardeiul. Amestecam cu carnea si patrunjelul tocat si adaugam sare dupa gust.


Intindem o foaie subtire,ca ptr pizza si punem jumatate din compozitie. Dam la cuptor si tinem cam 10-15 minute


Se serveste cu lamaie si patrunjel tocat.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lahmacun" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (20)

ANNA_46 1

10.11.2012, 21:11

Foarte bine arata , tare buna trebuie sa fie

diaconta 1

10.11.2012, 22:46

pare interesant ce ai confectionat aici Miti

Denissa 1

11.11.2012, 08:29

E bun. am mai mancat

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort diplomat cu iaurt si ananas
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pizza italiana