Lava cake

de Criss in Dulciuri, 7 Aug 2015 | 2242 vizualizari

 

Lava cake sau moelleux-au-chocolat sunt prajiturile preferate ale lui Alex si am vrut sa-l rasfat ieri astfel ca i-am facut aceste delicioase si ciocolatoase prajituri. Mai am pe blog o reteta de moelleux-uri insa acum am incercat o alta reteta, cea postata de Violeta Postolache. Eu am doar un cuptor simplu pe gaz, nu am cuptor electric, astfel ca am copt pe ghicite prajiturile. La 15 minute mi s-au parut inca prea moi iar la 17 deja n-a mai tasnit ciocolata din interior la fel ca la prajiturile Violetei, dar oricum Alex a zis ca-i plac mai mult asa, nu foarte "curgatoare". Important e sa fie el multumit, cat despre timpul de coacere cred ca fiecare trebuie sa incerce in functie de cuptorul pe care il are.
Reteta Violetei e pentru 10 bucati, eu am facut doar 6 astfel ca am calculat ingredientele incat sa imi iasa doar atat cat am vrut. Am sa scriu totusi cantitatea exacta dupa reteta Violetei.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • -200 g ciocolata neagra (am folosit Primola)
  • -200 g unt
  • -5 oua
  • -50 g zahar
  • -50 g faina
  • -esenta de rom
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lava cake:

Primul pas este pregatirea formelor in care vom coace prajiturile. Eu folosesc acele cosulete din aluminiu, stiu ca nu e sanatos dar am incercat si in tava de briose in care am pus cosulete de hartie insa ies mai bine in formele de aluminiu. Acestea trebuie unse cu unt si daca doriti, puteti presara si cacao peste unt. Eu n-am pus de aceasta data. Cand formele sunt pregatite, ne ocupam si de ingredientele pentru prajitura.


Ciocolata se rupe bucati si se pune impreuna cu untul intr-un vas pe baie de aburi, amestecandu-se in continuu pana se topeste ciocolata si rezulta o crema lucioasa. Intr-un bol se bat ouale impreuna cu zaharul si esenta de rom. Se adauga apoi faina si la final, dupa ce s-a racit, crema de ciocolata cu unt. Se repartizeaza acest amestec in cosuletele pregatite, avand grija sa nu le umplem de tot pentru ca la copt prajiturile mai cresc. Cosuletele le punem intr-o tava si introducem tava in cuptorul preincalzit, la foc mic si coacem prajiturile 15-17 minute. Servim cu fructe acrisoare si cu sos de fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lava cake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Criss 1

09.08.2015, 16:39

Gicuta69 1

10.08.2015, 09:40

delicios!

Aletta 1

05.10.2015, 09:07

Arata super delicios

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5306 puncte

Rocsi

5067 puncte

mirela0911

4906 puncte

 Adi

2951 puncte

RODIMUR

2046 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste de casa, cu hribi si bacon
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu pesto si cascaval

de RODIMUR 7

ieri la 19:11

Chifle aperitiv cu mozzarella

de RODIMUR 7

ieri la 00:40

Rulouri crocante din castraveți pentru iarnă

pe 13.08 la 19:05

Fudge cu ciocolata si afine

pe 13.08 la 18:23

Crema aperitiv/ Gaspacho de sfecla cu branza de capra

pe 13.08 la 18:14

RETETA RECOMANDATA
Eclere-aluat cu untura