Lava cake

de Criss in Dulciuri, 7 Aug 2015 | 976 vizualizari

 

Lava cake sau moelleux-au-chocolat sunt prajiturile preferate ale lui Alex si am vrut sa-l rasfat ieri astfel ca i-am facut aceste delicioase si ciocolatoase prajituri. Mai am pe blog o reteta de moelleux-uri insa acum am incercat o alta reteta, cea postata de Violeta Postolache. Eu am doar un cuptor simplu pe gaz, nu am cuptor electric, astfel ca am copt pe ghicite prajiturile. La 15 minute mi s-au parut inca prea moi iar la 17 deja n-a mai tasnit ciocolata din interior la fel ca la prajiturile Violetei, dar oricum Alex a zis ca-i plac mai mult asa, nu foarte "curgatoare". Important e sa fie el multumit, cat despre timpul de coacere cred ca fiecare trebuie sa incerce in functie de cuptorul pe care il are.
Reteta Violetei e pentru 10 bucati, eu am facut doar 6 astfel ca am calculat ingredientele incat sa imi iasa doar atat cat am vrut. Am sa scriu totusi cantitatea exacta dupa reteta Violetei.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • -200 g ciocolata neagra (am folosit Primola)
  • -200 g unt
  • -5 oua
  • -50 g zahar
  • -50 g faina
  • -esenta de rom
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lava cake:

Primul pas este pregatirea formelor in care vom coace prajiturile. Eu folosesc acele cosulete din aluminiu, stiu ca nu e sanatos dar am incercat si in tava de briose in care am pus cosulete de hartie insa ies mai bine in formele de aluminiu. Acestea trebuie unse cu unt si daca doriti, puteti presara si cacao peste unt. Eu n-am pus de aceasta data. Cand formele sunt pregatite, ne ocupam si de ingredientele pentru prajitura.


Ciocolata se rupe bucati si se pune impreuna cu untul intr-un vas pe baie de aburi, amestecandu-se in continuu pana se topeste ciocolata si rezulta o crema lucioasa. Intr-un bol se bat ouale impreuna cu zaharul si esenta de rom. Se adauga apoi faina si la final, dupa ce s-a racit, crema de ciocolata cu unt. Se repartizeaza acest amestec in cosuletele pregatite, avand grija sa nu le umplem de tot pentru ca la copt prajiturile mai cresc. Cosuletele le punem intr-o tava si introducem tava in cuptorul preincalzit, la foc mic si coacem prajiturile 15-17 minute. Servim cu fructe acrisoare si cu sos de fructe.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lava cake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
699.99 lei
559.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Criss 1

09.08.2015, 16:39

Gicuta69 1

10.08.2015, 09:40

delicios!

Aletta 1

05.10.2015, 09:07

Arata super delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert crema la ceasca
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada cu crema de ness si visine

de Rocsi 9

ieri la 19:30

Pastă de ardei kapia copți și fasole boabe

de RODIMUR 5

ieri la 16:31

 Tortellini cu sunca si sos cremos

pe 18.01 la 18:46

RETETA RECOMANDATA
Primul meu tort