Legume in aspic

de gratziela in Aperitive / Garnituri, 4 Mai 2011 | 4707 vizualizari

 

Obiceiul de a ne infrupta din macaruri „traditionale” asezate pe masa de sarbatori m-a convins sa gatesc mancaruri fara carne si sa le testez gustul cu mentalitatea unei persoane care a mancat multi ani carne.

Si cum racitura este o mancare traditionala sarbatorilor de iarna, mi-am zis: de ce nu cu legume?!

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel -         
  • 2 morcovi mijlocii -         
  • 1 cana mazare congelata -         
  • 1 ardei gras (eu am avut verde, dar cred poate sa fie mai colorat cu unul rosu!) -         
  • 1 felie telina -         
  • 2 oua (opţional) -         
  • 1 ceapa alba -         
  • sare (optional) -         
  • foi de dafin, piper boabe -         
  • 1 capatana de usturoi
  • gelatina vegetariana
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume in aspic:

-am spalat toate legumele

-am curatat de coaja morcovii si i-am taiat rondele de 3-5mm grosime

-dovlecelul l-am feliat fara a curata coaja (nu va faceti griji, coaja este frageda si gustoasa!), si nu se va zdrobi la fiert.

-am curatat de cotor si seminte ardeiul pe care l-am taiat pe lung in felii subtiri de 1/2cm

-am taiat cubulete de 2cm felia de telina; felia de telina poate fi mai groasa sau mai subtire, functie de gust

-Intr-o oala de 3 litri am pus pe jumatate apa cu putina sare (dupa gust), foi de dafin, piper boabe si cand a inceput sa dea in clocot am rasturnat in oala morcovul, ceapa si telina; dupa 10 minute de fiert am adaugat dovlecelul si dupa alte 10 minute de fiert am completat cu ardeiul gras

-separat am pus la fiert mazarea congelata in putina apa cu sare


-dupa ce am spalat ouale le-am pus la fiert cam 10 minute (sa fie tari)

-intr-un vas termorezistent am asezat mazarea fiarta si bine scursa (pastrati supa de mazare pentru aspic), rondelele de morcovi, dovleceii bine scursi de apa. Daca legumele nu sunt bine scurse de apa, riscati sa nu sa se intareasca bine aspicul.


-dupa ce au fiert ouale le-am spalat intr-un jet de apa rece ca sa se curete usor de coaja, le-am decojit, am taiat rondede si le-am asezat in vas


-am pus deasupra, dupa ce au fiert, cubuletele de telina si fasiile de ardei gras si cateva frunze de patrunjel sau telina

-am curatat usturoiul, l-am zdrobit ca pentru mujdei si l-am rasturnat in supa in care au fiert legumele si mazarea; (am lasat sa se raceasca supa inainte de a pune usturoiul -sa fie foarte putin calda) si l-am lasat cam 20 minute

-separat, dizolvam gelatina conform instructiunilor si o amestecam cu supa racita, dupa care o strecuram printr-o sita foarte deasa


-supa rezultata am rasturnat-o peste legume cu grija sa nu se tulbure


-am asteptat sa se raceasca complet si am asezat platoul in frigider asteptand cu emotie daca s-a intarit asa cum imi place mie (sa tai cu cutitul aspicul)


A doua zi de dimineata am probat aspicul: a iesit minunat!


Incercati! Merita!

 

TIPS-URI

1

supa sa o fierbeti la foc mic ca sa ramana limpede

2

ceapa am aruncat-o imediat ce a fiert, si nu am tinut-o in supa prea mult (aduce un gust usor amar)

3

se pot face portii separate in cutii de iaurt (sau margarina) si se rastoana in farfurii cand se serveste

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume in aspic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Dya Daniela Andrei 1

05.05.2011, 13:08

super idee!

MotanLaOale 1

05.05.2011, 14:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec cu sunca si branza feta