Legume la cuptor

de Sylvia in Mancaruri de post, 16 Apr 2010 | 8842 vizualizari

 

Este o mancare ideal de facut in orice anotimp, atat in zilele de post cat si pe post de garnitura. Puteti sa faceti ce combinatie vreti, de data aceasta am facut cartofi cu ardei galben, mazare, ciuperci, praz, morcov,ceapa.

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi mari,
  • un sfert de fir de praz,
  • un morcov,
  • o ceapa mica,
  • un ardei galben,
  • o mana de mazare si una de ciuperci,
  • cativa catei de usturoi,
  • 2 linguri de ulei de masline,
  • condimente in functie de preferinta
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume la cuptor:

Pentru a avea un aspect mai placut cartofii si morcovul i-am taiat cu cutitul modulat , un gest simplu dar care da un plus de aspect oricarui platou facut in acest fel.

 Intr-un vas termorezistent  asezam legumele si usturoiul taiat rondele. Separat intr-un bol  pregatim 100 ml de apa, cu 2 linguri de ulei de masline,sare, o lingurita de vegeta ( naturala ampus eu ) , sare piper. Amestecam bine compozitia si o turnam peste legume, presaram ierburi aromate peste si dam pentru 35-45 minute la cuptorul incins in prealabil la 220 de grade .

  La cuptor le lasam primele 15 minute acoperite cu o folie de aluminiu si apoi descoperite sa faca o crusta aurie .

  Se servesc atat ca si garnitura cat si ca fel principal pentru un meniu mai dietetic alaturi de o salata de vara asortata. Va doresc pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Sylvia 1

17.04.2010, 10:10

Va multumesc , este ceva simplu de facut. Rivka sa stii ca merita sa iei cutitul ondulat eu il folosesc foaret des .

Bucataras Medi 1

19.04.2010, 22:39

Frumos si gustos....................

Sylvia 1

20.04.2010, 00:44

Multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ceapa cu praz