Lenticche con zampone

de Bya Ralu in Porc, 19 Ian 2016 | 3508 vizualizari

 

Un preparat care se mananca de revelion in Italy :)) Linte cu picior de porc
Se mananca cu zampone sau cotechino, eu vazusem o reteta pe internet unde acest cotechino era fiert impreuna cu lintea, asa am facut si eu cu zamponele, doar ca acesta este putin mai gras, dar a fost bun oricum.
Zamponele se fierbe normal separat in folia in care este,dupa care se poate pune peste linte.

 

INGREDIENTE

  • 150 g linte
  • 1 cutie de zampone
  • 1 ceapa alba
  • fire de patrunjel
  • 100 g pasta de tomate
  • 2 catei de usturoi
  • sare/piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lenticche con zampone:

Lintea se tine in apa rece pentru cateva ore, dupa care se pune intr-o craticioara la fiert pentru circa 40-60 minute, se strecoara de apa si se da deoparte.

Intr-o alta oala punem ceapa tocata marunt,impreuna cu firele de patrunjel si usturoiul, punem apa sa acopere, punem lintea si condimentele si lasam 10 minute la fiert.

Desfacem zamponele il punem in oala peste linte, mai completam cu apa daca mai este nevoie, punem si pasta de tomate si lasam la fiert 10-15 minute.

Zamponele se scoate pe o farfurie si se taie felii.

Se serveste cald si ca sa imbinam Italia cu Romania servim cu muraturi :)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Lenticche con zampone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

mihaelar63 1

21.01.2016, 09:19

Suna exotic No , mi-am amintit si fredonez melodia aia ,, Suna periculos , trage fusta mai jos "' ))
Mie imi place ca dai denumirea originala . Sa nu mai fie nedumeriri da si tu in introducere explicatii

Bya Ralu 1

21.01.2016, 16:11

pai am dat mihaela )

Bya Ralu 1

21.01.2016, 16:12

Un preparat care se mananca de revelion in Italy Linte cu picior de porc

Se mananca cu zampone sau cotechino, eu vazusem o reteta pe internet unde acest cotechino era fiert impreuna cu lintea, asa am facut si eu cu zamponele, doar ca acesta este putin mai gras, dar a fost bun oricum.

Zamponele se fierbe normal separat in folia in care este,dupa care se poate pune peste linte.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rulouri Caprese