Lenticche con zampone

de Bya Ralu in Porc, 19 Ian 2016 | 1010 vizualizari

 

Un preparat care se mananca de revelion in Italy :)) Linte cu picior de porc
Se mananca cu zampone sau cotechino, eu vazusem o reteta pe internet unde acest cotechino era fiert impreuna cu lintea, asa am facut si eu cu zamponele, doar ca acesta este putin mai gras, dar a fost bun oricum.
Zamponele se fierbe normal separat in folia in care este,dupa care se poate pune peste linte.

 

INGREDIENTE

  • 150 g linte
  • 1 cutie de zampone
  • 1 ceapa alba
  • fire de patrunjel
  • 100 g pasta de tomate
  • 2 catei de usturoi
  • sare/piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lenticche con zampone:

Lintea se tine in apa rece pentru cateva ore, dupa care se pune intr-o craticioara la fiert pentru circa 40-60 minute, se strecoara de apa si se da deoparte.


Intr-o alta oala punem ceapa tocata marunt,impreuna cu firele de patrunjel si usturoiul, punem apa sa acopere, punem lintea si condimentele si lasam 10 minute la fiert.


Desfacem zamponele il punem in oala peste linte, mai completam cu apa daca mai este nevoie, punem si pasta de tomate si lasam la fiert 10-15 minute.


Zamponele se scoate pe o farfurie si se taie felii.


Se serveste cald si ca sa imbinam Italia cu Romania servim cu muraturi :)))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lenticche con zampone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

mihaelar63 1

21.01.2016, 09:19

Suna exotic No , mi-am amintit si fredonez melodia aia ,, Suna periculos , trage fusta mai jos "' ))
Mie imi place ca dai denumirea originala . Sa nu mai fie nedumeriri da si tu in introducere explicatii

Bya Ralu 1

21.01.2016, 16:11

pai am dat mihaela )

Bya Ralu 1

21.01.2016, 16:12

Un preparat care se mananca de revelion in Italy Linte cu picior de porc

Se mananca cu zampone sau cotechino, eu vazusem o reteta pe internet unde acest cotechino era fiert impreuna cu lintea, asa am facut si eu cu zamponele, doar ca acesta este putin mai gras, dar a fost bun oricum.

Zamponele se fierbe normal separat in folia in care este,dupa care se poate pune peste linte.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulouri Caprese