Limba cu masline

de Sidy in Mancaruri cu carne, 5 Ian 2012 | 7774 vizualizari

 

Limba cu masline este o mancare usoara si delicioasa, la indemana tuturor. Este ideala atat vara cat si iarna, pentru ca se poate consuma si rece si calda. Sosul de lamaie, dafin si masline din macarea de limba cu masline este partea cea mai delicioasa a acestei mancari.

 

INGREDIENTE

  • 1 limba
  • 1 foaie dafin
  • 25 g faina
  • 1 ceapa rosie
  • 70 ml ulei masline
  • 100 ml vin
  • 150 ml bulion facut in casa
  • 100 g masline fara samburi
  • piper
  • lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Limba cu masline:

Limba de porc sau de vita se spala bine apoi se pune la fiert in apa cu vegeta bio cam o ora jumatate, pina cand este bine fiarta, adica pielita groasa se desface singura la varf.

Ceapa o curatam si o taiem julienne , apoi o calim in ulei. Cand ceapa devine sticloasa o stingem cu bulion si adaugam si faina. Invartim usor sa se amestece faina cu bulionul.

Adaugam limba curatata de pielita groasa si feliata cam de 1 cm, maslinele feliate, vinul, piperul si foaia de dafin. Gustam si daca este cazul mai adaugam putina sare, depinde si de cat de sarate au fost maslinele. Daca este nevoie , se poate adauga si din zeama in care a fiert limba.

Pentru 30 de minute dam limba la cuptorul preincalzit sa scada din sos.

Pofta mare !

TIPS-URI

1

De obicei eu servesc acest fel de mancare rece, ca aperitiv.

Daca ti-a placut reteta noastra "Limba cu masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

danakarin 1

06.01.2012, 05:56

ah, ce mancare buna !! trebuie sa fac si eu !!

mamaieelena 1

06.01.2012, 17:55

buna

Teo 1

07.01.2012, 20:52

e un deliciu!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Limba de Porc cu masline