Limba de vita cu masline

de mikidaniro in Vita, 12 Feb 2012 | 4893 vizualizari

 

Mie imi plac mancarurile mai scazute,daca doriti sa obtineti mai mult sos,puteti adauga mai multa supa de carne.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg limba de vita
  • 750g masline negre
  • 2 cutii rosii decojite(400g)
  • 1 ceapa potrivita
  • 2-3 catei de usturoi
  • 100ml vin rosu
  • 2-3 foi de dafin
  • 2-3 crengute de cimbru
  • 2-3 felii de lamaie
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Limba de vita cu masline:

Limba o spalam si o punem pe foc intr-un vas cu apa si un pic de sare pana devine moale.Ideal ar fi intr-o oala cu presiune.Dupa ce a fiert bine o scoatem din apa, curatam pielea albicioasa de deasupra si o taiem felii potrivitate.

Intr-un vas punem pe foc un pic de ulei,cateii de usturoi zdrobiti si ii lasam pana se maronesc putin,apoi adaugam carnea si lasam 3-4 minute amestecand frecvent. Intre timp tocam ceapa cubulete mici,o adaugam peste carne si mai lasam 3-4 minute,apoi adaugam vinul si dam focul iute cca 1 min.Pasam rosiile,le adaugam peste carne,adaugam supa de la carne cat sa o acopere,foile de dafin,crengutele de cimbru, maslinele(daca sunt foarte sarate le fierbem separat si aruncam apa de la ele),acoperim vasul si lasam cca 20 de min.la foc potrivit.Inainte cu 5 min. de a fi gata adaugam feliile de lamaie pe care le scoatem inainte de servire.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Limba de vita cu masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

mikidaniro 1

13.02.2012, 13:44

ms mon

elucubratiiculinare 1

13.02.2012, 23:42

Bya Ralu 1

19.08.2012, 23:07

ce faina e si reteta ta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Limba de vita cu sos si masline