Macaroane la cuptor

de Ghinnni in Penne, 20 Mar 2010 | 30073 vizualizari

 

Sunt o mare amatoare de macaroane...din comoditate, prin "macaroane" inteleg toate tipurile de paste. Pastele sunt o inventie chinezeasca (evident! cum altfel?!). In secolul al 13lea pastele au fost aduse in Italia de catre Marco Polo. Pentru a se ajunge la rezultatele delicioase de astazi, la prepararea pastelor au contribuit: chinezii (cu ideea), italienii (cu secretul ingredientelor), canadienii (cu faina de grau de calitate), iar romanii (cu un stomac de calitate si capacitate maxima)...

gata cu discutia ..let's do it!...

Complexitate: redusa
Timp de preparare: 30 de minute
Numar portii: 4
Calorii: 535/portie
Pret aproximativ: 7 ron (pastele) + 4 ron (sunca) + 2 ron (telemea) + 3.5 ron (cascaval) + 5 ron (sucul de rosii) = 21.5 ron

 

INGREDIENTE

  • 500 gr paste pennette
  • 200 gr sunca
  • 100 gr telemea de vaca
  • 150 gr cascaval
  • 1 l suc de rosii
  • cimbru,
  • busuioc,
  • sare,
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macaroane la cuptor:

..apa se pune la fiert intr-o oala de 2l ...cand apa incepe sa fiarba se adauga o jumatate de lingurita cu sare si macaroanele...


...intre timp radem branza, cascavalul si taiem sunca cubulete...


...pregatim sosul: amestecam sucul de rosii cu putin cimbru, busuioc si piper. Verificati de sare...


...dupa vreo 10 minute luam macaroanele de pe foc si le sitam...luam o oala de 2 l si punem pe fundul acesteia un strat de macaroane, apoi un strat combinat de branza cu cascaval si terminam cu un strat de sunca...repetam actiunea ...apoi adaugam sosul. Deasupra punem un strat de branza cu cascaval...


...bagam la cuptor pentru 10 minute...




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Macaroane la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Ghinnni 1

21.03.2010, 08:13

Draga Sanziana, macaroanele la cuptor sunt de vis! In legatura cu caloriile ...aici eu ma lupt cu ele de vreun an...de atunci m-am prins ca manac mai mult decat consum. Concluzia mea e ca trebuie sa mancam din toate, dar cu moderatie pentru a ajunge la un echilibru. Adica ...daca manac o portie de macaroane la cuptor, restul zilei manac mai putin caloric...

Teo 1

21.03.2010, 21:16

imi place ! si cand ceva imi place cu ma pot abtine!

nadina73 1

24.03.2010, 18:34

super bune felicitari

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Penne Rigate cu branza si cascaval la cuptor