Macrou cu sparanghel si lamai

de Panacris in Peste, 5 Iun 2020 | 1399 vizualizari

 

Hmmm, recunosc, e prima oară când gătesc macrou :D Mi-a plăcut cum arăta în galantare, dar imediat mi-a venit în nas mirosul de macrou prăjit, preparat de vecini :D ce sincer, nu e pprea gustul meu ;) Dar am deschis ochii și am zis, sigur pot găsi o rețetă pe placul meu ;) Și daaa, după prima căutare  Macroul cu lămâie a lui Cleme, mi-a făcut cu ochiul.
Normal că am adus ceva adăugiri, altfel nu aș fi eu :D Panacris :D
 
Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Macrou 2 bucăți ca. 500 g,
  • Ulei de măsline cca. 30 ml,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Vin alb demisec cca. 100 ml,
  • Rozmarin 2 fire,
  • Lămâie 1 bucată,
  • Sparanghel verde cca. 500 g.
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou cu sparanghel si lamai:

În vasul slow cooker-ului Crock-Pot, se pune ulei, se setează la funcția High și se lasă la încins cca. 20 de minute.

 Între timp ne ocupăm de ingredientul principal. Macroul gata curățat, fără cap, coadă și intestine, se spală, apoi se taie în rondele aproximativ, egale.

Lămâia se spală energic cu apă caldă, apoi se taie rondele.

Sparanghelul se curăță și se rupe în bucăți mărinimoase.

După ce s-a încins uleiul se așează artistic feliile de pește, feliile de lămâie, intercalate și bucățile de sparanghel.

Se asezonează de sare, piper și vin, apoi se lasă la gătit cca. 120 minute la programul High.

Peștele se servește cald sau rece, stropit cu un pic de oțet balsamic,  ca atare, sau acompaniat de garniturile preferate! (cartofi fierți, orez și de ce nu pâine prăjită! )

 

Spr și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou cu sparanghel si lamai" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de lemon cake, in stilul meu

pe 30.09 la 22:51

Reteta de baclava cu nuca

de RODIMUR 8

pe 26.09 la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 2

pe 25.09 la 21:18

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

pe 24.09 la 21:03

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2064 puncte

Rocsi

1874 puncte

oanapl

1159 puncte

Gherca Daniela

1136 puncte

Bya Ralu

1124 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Macrou cu lamaie