Mak Kimchi - Kimchi de varza chinezeasca

de -Miti- in Conserve, 11 Noi 2012 | 8224 vizualizari

 

Dupa cum v-am promis,continua retetele coreene si o incursiune in aceasta bucatarie nu se poate fara kimchi. Cred ca cei ce urmaresc serialele coreene,au auzit deja de acest simbol al bucatariei coreene. Va las sa cautati pe google beneficiile si va spun doar ca este in top 5 al celor mai sanatoase alimente.

Vin azi cu o reteta rapida si usor de executat ,care se poate consuma in aceeasi zi in care ati preparat-o,nu trebuie sa asteptati zile pana e gata. Fiindca voi face kimchi destul de des,voi mai reveni si cu alte variante. Am omis faina de orez,fiindca nu am avut,dar tocmai am aflat ca se poate folosi si orez fiert la pasta.Deci,fiti pe faza ca seria de kimchi va continua.

Kimchi-ul acesta este diferit prin faptul ca varza Napa se taie in bucati "bite size",deci numai bune de mancat:D

Se poate servi de indata sau se poate lasa in frigider,intr-un container

 

INGREDIENTE

  • o varza chinezeasca Napa
  • o ceapa
  • 4 bucati de ceapa verde
  • 1/4 cup de sare grunjoasa
  • 10 catei de usturoi,pisat
  • 1 cm de ghimbir,dat pe razatoare
  • 1/2 cup de gochugaru
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingurita de fish sauce (doar atat am mai avut,dar se poate si mai mult)
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mak Kimchi - Kimchi de varza chinezeasca:

Varza Napa se taie in patru,apoi in bucati de cca 2 cm. Sarea se dizolva in apa si introducem bucatile de varza taiate,unde le lasam pana se inmoaie,de obicei dureaza mai putin de o ora.


Pregatim pasta pentru kimchi din usturoiul pisat,ghimbirul ras,fulgii de ardei iute gochugaru,zaharul si fish sauce-ul.


Clatim bucatile de varza,le scurgem de apa si le amestecam cu pasta pentru kimchi. Adaugam si ceapa taiata felii subtiri si ceapa verde taiata rondele si amestecam bine.


Se introduc intr-un recipient care se inchide etans.Se poate consuma in aceeasi zi sau se poate lasa la temperatura camerei o zi,ca sa fermenteze,apoi se pastreza in frigider.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mak Kimchi - Kimchi de varza chinezeasca" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

gaby_gabytza 1

19.11.2012, 16:28

Raluca57 1

20.01.2014, 15:07

Foarte buna minunea asta! Buna rau!!! din pacate s-a terminat imediat si nu stiu cum se prezinta dupa ce incepe sa "fermenteze". O voi face din nou, sigur, mai multa, sa o pot gusta si dupa cateva zile. Foarte buna!! Raluca

Panacris 1

07.05.2014, 19:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Ardei cu varza in otet (reteta Motan)