Mamaliguta cu sos Rustic

de epurasha2bb in Pui, 4 Iun 2010 | 4111 vizualizari

 

asa ne place noua mamaliguta....mama, mama, si o facem in fel si chip.Aseara am gatit -o cu sosulet rustic, cu cotoias de gaina de la tara, totul bio :)

 

INGREDIENTE

  • 2 cotoaie de gaina
  • 1 ceapa rosie
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 fir usturoi verde
  • 1 morcov
  • 4 linguri pasta de rosii cu ardei puse la  borcan cu ulei
  • 2-3 graunti de usturoi
  • pt.mamaliga:apa, sare, malai si 2 linguri de ulei de floarea soarelui(tot productie proprie)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta cu sos Rustic:

Am spalat bien cotoiasele si el-am pus intai la fiert in apa cu sare.Apoi am spalat, curatat si tocat legumele, morcovul l-am dat pe razatoare si grauntii de usturoi iar restul la cutit marunt.Apoi le-am pus la calit in puti ulei si am adaugat dupa 5 minute si pasta de rosii cu ardei.Apoi am adaugat putina zeama din cratita unde fierbeau cotoaiele si am mai lasat putin sa se inabuse.Am pus spre sfarsit sare din sac si piper negru boabe zdrobite in piua impreuna.


Apoi am adaugat un pic de ulei peste cotoaie cand a scazut apa cat sa se rumeeasca putin.Apoi le-am adaugat alaturi de sos si am mai lasat putin pe foc sa se amestece aromele.


Am pregatit mamaliguta in stilul clasic, respectiv am fiert apa cu sare si cand a dat clocot am adaugat malaiul in ploaie amestecand mereu.Puteti face intr-un tuci sau daca aveti ca mine tigaia Doubletta e foarte buna ca se si curata usor.Spre sfarsit adaugati si uleiul si mai amestecati. Puneti malai atat cat vreti sa faceti de vartoasa, eu am pus cam 1 /3 din punga ca am facut decat pt.noi 2.


Serviti mamaliguta cu sosuletul in mijloc si cu cotoisaul de gaina rasfatandu-se deasupra.Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta cu sos Rustic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

epurasha2bb 1

04.06.2010, 22:56

Ramonaky 1

09.06.2010, 19:23

As manca asa ceva zilnice mancarea mea preferata,de mic copil vai ce pofta mi-ai facut...scriu aici si inghit in sec5 furci mari-mari

elena1988 1

13.03.2011, 18:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Tocana taraneasca de pui, cu ceapa si rosii