Mâncare de fasole boabe roșie Canadiană cu cârnați afumați

de Panacris in Porc, 16 Ian 2015 | 6997 vizualizari

 

Zilele trecute, adică mai bine spus miercuri seară, când am ajuns acasă, TataZmeu, m-a întâmpinat cu un zâmbet larg :D În acel moment m-am gândit oare ce supriză mă așteaptă??? Și surpriza, un mare vas cu fasole boabe puse la ”umflat” :D ”Erau prea frumoase boabele ale canadiene, să rămână în galantar, așa că a salvat câteva, în ghilimele, că să le savurăm și noi ;) ” , zise TataZmeu ;). Așa că am fiind o cantitate destul de mare ( 1000 g boabe de fasole, umflateee :D!), a trebuit să acționez pe două fronturi ;) Acum aduc rețeta pentru Cooker;) care de fapt e aceeași și pentru Kuktă, doar că diferă un pic la modul de gătire;) Spor și poftă bună! ;)

 

INGREDIENTE

  • fasole uscată roșie boabe Canadiană (cel puțin așa scria la LIDL, țara de origine:D)). cca. 500 g,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • morcovi 1 bucată,
  • păstârnac 1/2 bucată,
  • țelină rădăcină 1 felie,
  • guile 1 felie,
  • sare iodată,
  • cimbru,
  • foiae de dafin,
  • cârnat proaspăt afumat a la Panacris 1 fir, cca. 500 g,
  • bulion Panacris 200 ml,
  • zacusă a la Panacris 3-4 linguri,
  • tarhon în oțet 2-3 fire.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mâncare de fasole boabe roșie Canadiană cu cârnați afumați:

Fasolea se pune la ”umflat” în apă rece, cca. 3 ore. În vasul minunatului aparat Multicooker de la Phillips, se pune fasolea ”umflată” scursă de apă, apă cca. 2000 ml, se setează aparatul la programul BOIL pentru 30 de minute. După ce a expirat timpul, se adaugă legumele curățate și tocate mărunt, bucățile de cârnat afumat, se asezonează de sare, cimbru, foi de dafin, boia de ardei dulce, piper proaspăt măcinat și se lasă la STEW pentru 60 de minute. După ce s-a încheiat programul STEW, mai setăm aparatul, încă odată, dar de data asta doar ptr 30 de minute, adăugând bulionul, zacusca și firele de tarhon aromat. După ce a expirat timpul de gătire, se oprește aparatul și se deconectează de la sursa de curent. Mâncarea de fasole boabe se servește fierbinte  cu salată de ceapă roșie și oțet de prune, Csalamde sau murături de sezon, după gustul fiecăruie, acompaniată de pâine, preferabil preparată în casă ;)

Spor și poftă bună!

TIPS-URI

1

Fasolea s-a fiert în același timp la Kuktă și Cooker ;) Avantajul Cooker-ului că poți ridica capacul în timpul fierberii, să mai ajustezi gustul mâncării, fără niciun fel de emoții, ceea ce la Kuktă nu se poate ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncare de fasole boabe roșie Canadiană cu cârnați afumați" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fasole la ceaun