Mancare de mazare cu bacon

de krinakrina in Mancaruri de legume, 13 Ian 2012 | 18946 vizualizari

 

Mazarea este o leguma...de poveste. Doar nu degeaba exisa "Printesa si bobul de mazare"! Eu una iubesc mazarea si mi-am propus ca anul acesta sa o gatesc mai des, sub mai multe forme. Sper ca reteta aceasta sa fie si pe placul vostru, este rapida si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 3 linguri de ulei
  • 400 g mazare congelata
  • 250 ml suc de rosii
  • 200 gr bacon nu prea gras
  • jumatate de legatura de marar
  • sare, piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de mazare cu bacon:

Se taie ceapa si morcovul si se pun la calit in ulei. Dupa ce ceapa devine transparenta, se adauga mazarea, si impreuna cu putina apa se fierbe cam 15 minute. Se adauga sucul de rosii si se mai lasa pe foc pana cand mancarea este fiarta.

Intre timp se taie baconul felii subtiri si apoi fasii de 1 cm, sau cuburi, dupa preferinta. Eu am folositt bacon feliat Meda pentru ca nu este foarte gras. Se pune intr-o tigaie teflonata neunsa si se rumeneste usor devine usor brun pe margini.

Cand mancarea este fiarta, se adauga baconul, se potriveste de sare (atentie ca si baconul este sarat), piper, se adauga mararul tocat marunt si se mai tine pe foc 1 minut si gata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de mazare cu bacon" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mazăre în sos alb