Mancare de mazare noua cu dovlecel si scarita afumata

de merisor in Mancaruri de legume, 5 Iul 2017 | 1090 vizualizari

 

Ne place mâncarea de mazăre și o prepar destul de des, dar încerc de fiecare dată să aduc ceva nou la ea, fie prin modul de preparare, fie prin ingredientele care o compun.
De data aceasta, am introdus dovlecelul ca ingredient de îngroșare și a rezultat o gustoasă mâncare de mazăre cu dovlecel și costiță afumată.
Costița afumată a fost introdusă la cererea băieților mei, dacă o preparam pentru mine, ar fi fost simplă, fără carne, însă afumătura, chiar dacă nu e așa de sănătoasă, îmbunătățește maxim gustul mâncărurilor.
 

 

INGREDIENTE

  • 450 g mazăre congelată
  • 750 g costiță de porc afumată
  • 2 cepe galbene
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 rădăcină țelină mică
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei roșu(gogoșar)
  • 200 g pastă de roșii
  • 120 ml ulei
  • apă cât să acopere toate ingredientele
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • oregano
  • 2-3 foi de dafin
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1/2 legătură mărar
  • 1 legătură pătrunjel
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de mazare noua cu dovlecel si scarita afumata:

Spălăm costița afumată în apă călduță, o porționăm și o prăjim în ulei încins, întorcând bucățile de pe o parte pe cealaltă, până se rumenesc frumos, apoi o transferăm în alt vas.


Scurgem uleiul în care s-a preparat costița printr-o sită și preparăm în el ceapa tocată solzișori, morcovii, rădăcina de pătrunjel și țelina, curățate și tocate în cubulețe.


Adăugăm și o ceașcă de apă să nu prăjim legumele și le lăsăm pe foc până se pătrund, apoi adăugăm peste ele mazărea congelată și completăm cu apă caldă, până sunt toate ingredientele acoperite.


Acoperim vasul și lăsăm mâncarea să fiarbă la foc mediu, aproximativ 30 de minute sau în funcție de cât de rapid se pătrunde mazărea.


Adăugăm apoi dovlecelul curățat și dat pe răzătoare, iar peste aproximativ 10 minute, adăugăm pasta de roșii.


Mai lăsăm mâncarea pe foc 10-15 minute, timp în care adăugăm condimentele, costița afumată și potrivim gustul cu sare.


Ardeiul tocat în cubulețe îl adăugăm tot în acest ultim interval, pentru a se păstra mai crocant în mâncare, cel puțin așa îl prefer eu.


De asemeni mai adăugăm mărarul tocat, usturoiul răzuit, iar pătrunjelul îl adăugăm după stingerea focului.


Această mâncarea de mazăre cu dovlecel și costiță afumată, este ușor dulceagă și ușor picantă, cu gusst bun, de afumătură de la costița de porc și o servim alături de murături.


Băieții mei o servesc și cu brânză telemea sărată. :)


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de mazare noua cu dovlecel si scarita afumata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Catalina L 1

14.07.2017, 16:14

ce colorata, buna si frumoasa

noiinbucatarie 1

17.07.2017, 11:17

ce pofta!

ancutsa 1

26.07.2017, 20:12

Ce bun, ador mazarea, iar cu scarita afumata, immm!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Pastai prajite