Mancare de mazare uscata

de MotanLaOale in Porc, 14 Mar 2015 | 4144 vizualizari

 

Am gasit la LIDL si mi-am adus aminte de tinerete. Foarte buna este. Se aseamana cu fasolea boabe!

 

INGREDIENTE

  • 500 g mazare uscata
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 lingura pasta ardei
  • 200 ml bulion
  • 50 ml ulei
  • 2 foi dafin
  • vegeta
  • piper alb
  • 1 legatura marar
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de mazare uscata:

Mazarea se spala bine in mai multe ape si se pune la inmuiat in apa calduta de seara pana dimineata.


Ceapa se curata si se toaca marunt.


Morcovii se curata si se taie rondele.


Intr-o cratita se pune uleiul, ceapa, morcovii si se caleste 3-4 minute.


Se presara vegeta si piper.


Se pune mazarea scursa si se completeaza cu apa si se pun foile de dafin.


Se fierbe la foc mic 35-40 minute pana este fiarta, amestecand din cand in cand.


Cand este fiarta se adauga pasta de ardei si bulionul si se mai fierbe 5 minute.


Se scot foile de dafin si se potriveste de sare.


Se pune mararul, se amesteca bine si este gata.


Se serveste simpla dar este mai buna cu carnati, costita sau carne prejite.


Obligatoriu alaturi de muraturi sau salata.


Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate face si cu carne dar este mai bune cu ceva prajit deasupra.

2

In farfurie se poate pune deasupra o lingura din uleiul in care am prajit carnatii sau costita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de mazare uscata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

MotanLaOale 1

28.03.2015, 10:39

impreuna

tarasmariana 1

31.03.2015, 18:51

MotanLaOale 1

31.03.2015, 19:50

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tarte geometrice
  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

RETETA RECOMANDATA
Mancare de mazare cu coaste de porc