Mancare de praz cu masline

de Oana in Mancaruri de post, 4 Iul 2017 | 16256 vizualizari

 

Cine a spus ca mancarea fara carne nu este gustoasa? Eu iti propun o reteta delicioasa si foarte usor de facut! Mancarea de praz cu masline este perfecta ca meniu vegetarian sau de post.
Reteta video, pas cu pas, o gasesti mai sus!

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei gras
  • 1 kg de praz
  • 200 gr masline
  • 200 ml suc de rosii
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia dulce
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 3 linguri ulei de masline
  • marar
  • patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de praz cu masline:

Incepe cu prazul: curata-l si spala-l bine, apoi taie-l rondele, cam de 2 cm grosime. Pune uleiul la incins intr-o craticioara si adauga ceapa, usturoiul si ardeiul gras taiate cubulete. Condimenteaza cu sare si piper, boia dulce si lasa pe foc pana se inmoaie. 

Adauga prazul si pune deasupra o cana cu apa fierbinte si lasa-l sa fiarba la foc potrivit pana se inmoaie. Poti sa mai adaugi apa, daca mancarea scade prea mult! Pune apoi maslinele spalate, foile de dafin, cimbrul, adauga sosul de rosii si lasa mancarea sa scada la foc mic. 

La final, presara deasupra marar si patrunjel tocate marunt.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de praz cu masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Panacris 1

02.08.2017, 11:10

tina58 1

02.08.2017, 12:42

Eu prajesc putin bucatile de praz inainte de a le pune in sos si nu pun foaie de dafin si cimbru pentru ca diminueaza aroma maslinelor si nu vreau asta, vreau sa-mi miroasa a praz si a masline, nu a altceva !

Oana 1

07.08.2017, 12:15

Tina, sigur, fiecare pune condimente dupa gust Mie imi place mult cu foaie de dafin si cimbru!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piparus de post