Mancare de urzici cu usturoi

de Ina in Mancaruri de post, 28 Oct 2012 | 8565 vizualizari

 

Inca o mancare favorita pentru Costel :)

 

INGREDIENTE

  • 8-10 gramajoare de urzici
  • o ceapa mica
  • 5 catei de usturoi
  • o lingura cu faina
  • sare
  • legume uscate ( in loc de delikat )
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de urzici cu usturoi:

Spalam urzicile in mai multe ape reci si le punem la fiert in apa cu putina sare , pentru cca 5-10 minute.  Scurgem apa (dar n-o aruncam ) si tocam urzicile.

Intr-o tigaie suficient de inalta punem la calit , in 3-4 linguri cu ulei, o ceapa mica  tocata , peste care presaram sare si o lingura de legume uscate, maruntite ( inlocuitor pentru delikat ). Cand ceapa devine sticloasa adaugam  urzicile tocate si mestecam totul bine. Separat , desfacem o lingura de faina in putina zeama ( racita )  in care au fiert urzicile si punem in tigaie , amestecand sa nu se faca cocoloase. Tot acum adaugam felii fine de la 4-5 catei de usturoi .

Consistenta mancarii o stabilim dupa preferinte, ajutandu-ne de zeama in care au fiert urzicile : mai adaugam daca mancarea este prea groasa. 

Lasam sa mai fiarba 5 minute , potrivim de sare si oprim focul. 

Servim fierbinte, cu mamaliguta calda si oua ochiuri alaturi. In zile de post renuntati la ou. :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de urzici cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mancare de urzici