Mancare de urzici cu usturoi

de Ina in Mancaruri de post, 28 Oct 2012 | 5022 vizualizari

 

Inca o mancare favorita pentru Costel :)

 

INGREDIENTE

  • 8-10 gramajoare de urzici
  • o ceapa mica
  • 5 catei de usturoi
  • o lingura cu faina
  • sare
  • legume uscate ( in loc de delikat )
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de urzici cu usturoi:

Spalam urzicile in mai multe ape reci si le punem la fiert in apa cu putina sare , pentru cca 5-10 minute. Scurgem apa (dar n-o aruncam ) si tocam urzicile.


Intr-o tigaie suficient de inalta punem la calit , in 3-4 linguri cu ulei, o ceapa mica tocata , peste care presaram sare si o lingura de legume uscate, maruntite ( inlocuitor pentru delikat ). Cand ceapa devine sticloasa adaugam urzicile tocate si mestecam totul bine. Separat , desfacem o lingura de faina in putina zeama ( racita ) in care au fiert urzicile si punem in tigaie , amestecand sa nu se faca cocoloase. Tot acum adaugam felii fine de la 4-5 catei de usturoi .


Consistenta mancarii o stabilim dupa preferinte, ajutandu-ne de zeama in care au fiert urzicile : mai adaugam daca mancarea este prea groasa.


Lasam sa mai fiarba 5 minute , potrivim de sare si oprim focul.


Servim fierbinte, cu mamaliguta calda si oua ochiuri alaturi. In zile de post renuntati la ou. :D

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de urzici cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Constelatialeu 1

17.10.2013, 16:09

Zici ca-i un vulcan care erupe !

reisnaor_2006 1

31.03.2015, 12:27

Xandrinne 1

11.08.2015, 09:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Urzici cu ciuperci