Mancare de urzici cu usturoi

de Ina in Mancaruri de post, 28 Oct 2012 | 4765 vizualizari

 

Inca o mancare favorita pentru Costel :)

 

INGREDIENTE

  • 8-10 gramajoare de urzici
  • o ceapa mica
  • 5 catei de usturoi
  • o lingura cu faina
  • sare
  • legume uscate ( in loc de delikat )
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de urzici cu usturoi:

Spalam urzicile in mai multe ape reci si le punem la fiert in apa cu putina sare , pentru cca 5-10 minute.  Scurgem apa (dar n-o aruncam ) si tocam urzicile.

Intr-o tigaie suficient de inalta punem la calit , in 3-4 linguri cu ulei, o ceapa mica  tocata , peste care presaram sare si o lingura de legume uscate, maruntite ( inlocuitor pentru delikat ). Cand ceapa devine sticloasa adaugam  urzicile tocate si mestecam totul bine. Separat , desfacem o lingura de faina in putina zeama ( racita )  in care au fiert urzicile si punem in tigaie , amestecand sa nu se faca cocoloase. Tot acum adaugam felii fine de la 4-5 catei de usturoi .

Consistenta mancarii o stabilim dupa preferinte, ajutandu-ne de zeama in care au fiert urzicile : mai adaugam daca mancarea este prea groasa. 

Lasam sa mai fiarba 5 minute , potrivim de sare si oprim focul. 

Servim fierbinte, cu mamaliguta calda si oua ochiuri alaturi. In zile de post renuntati la ou. :D

 

RETETA IN IMAGINI

Mancare de urzici cu usturoi-0
Mancare de urzici cu usturoi-1
Mancare de urzici cu usturoi-2
Mancare de urzici cu usturoi-3
Mancare de urzici cu usturoi-4
Mancare de urzici cu usturoi-5

COMENTARII (31)

Constelatialeu

Constelatialeu 1

17.10.2013, 16:09

Zici ca-i un vulcan care erupe !

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

31.03.2015, 12:27

Xandrinne

Xandrinne 1

11.08.2015, 09:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!