Mancare de vinete cu dovlecei

de T I M E A in Mancaruri de legume, 9 Iul 2013 | 9039 vizualizari

 

Mai aveam niste vinete la congelator dar vroiam altceva decat salata de vinete. Si cum mai tot timpul am in casa si dovlecei, m-am gandit ca aceasta combinatie intre vinete si dovlecel o sa fie una gustoasa rau. Si mare dreptate am avut :). Multe legume, aroma de usturoi si busuioc....mmmm o bunatate ce o recomand cu drag

 

INGREDIENTE

  • 400-500 gr vinete coapte si tocate
  • 1 dovlecel potrivit
  • 1 ceapa galbena
  • 1 ceapa rosie
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei verde
  • 1 rosie
  • sare si piper
  • 3 catei de usturoi
  • busuioc verde
  • 2-3 linguri ulei
  • 2-3 cani de apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de vinete cu dovlecei:

Curatam si spalam legumele.


Ceapa si ardeiul le tocam marunt si le punem intr-un wok (sau orice tigaie adanca) cu putin ulei la calit. Eu pun si un pic de apa ca sa nu prejesc in ulei.


Adaugam apoi vinetele si dovlecelul taiat cubulete mici.


Punem doua cani de apa si lasam sa fiarba, amestecam din cand in cand.


Sare si piper punem dupa gust.


Dupa vreo 20 de minute cand a scazut apa si dovlecelul este aproape fiert adaugam rosia decojita si tocata marunt. (daca dovlecelul nu este fiert mai adaugam putina apa)


Mai lasam 5 minute si adaugam si usturoiul feliat marunt si busuiocul tocat. Mai lasam 4-5 minute apoi oprim focul.


Se poate servi atat cald cat si rece.


Pofta buna sa aveti ca noi am avut!

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi si vinete proaspete taiate cubulete si calite mai intai in ulei

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de vinete cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

T I M E A 1

10.07.2013, 19:30

Diana ma bucur mult ca iti place

T I M E A 1

10.07.2013, 19:31

Felicia ideea era de o mancare rapida si sa nu mai punem la cuptor ca e ff cald. Iar la verdeturi fiecare cu gusturile lui, eu nu mananc marar decat fff rar in 1-2 mancaruri si ador busuiocul

pity19 1

01.09.2014, 00:05

Super reteta de vara! Ador legumele proaspete

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinte cu branza dulce
  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fasole verde în sos de roșii

de RODIMUR 5

ieri la 21:41

Sacul lui Moş Crăciun

de Ancutsa 5

ieri la 20:23

Dulceaţă de citrice

de Ancutsa 5

ieri la 14:16

Briose cu picaturi de ciocolata si frisca

ieri la 12:44

Învârtita cu nuci și dulceață de caise

de RODIMUR 5

pe 14.12 la 23:04

RETETA RECOMANDATA
Vinete in straturi