Mancare scazuta de” lubiya”(“ black eyed pea”,”black eyed bean”,lobia)

de Mihaela11_jo in Mancaruri de post, 13 Iul 2011 | 3160 vizualizari

 

Lubiya sau “fasolea cu ochi negru” este cunoscuta sub numele stiintific de Vigna unguiculata si este o fasole foarte populara in Africa de vest, numeroase tari asiatice( mai ales India si Vietnamul), Cipru, Grecia si Portugalia.
Inca din secolul al 17-lea a fost introdusa si in Statele Unite ale Americii unde se consuma in mod specific cu carne de porc, sos de chilli, mamaliga sau orez si este socotita mancarea specifica statelor din sud.
Este considerate un simbol al bogatiei si fertilitatii ; in multe regiuni este mancarea specifica de Anul Nou.
Pastaile sunt lungi si mai subtiri decat cele de fasole verde.
Este foarte aromata si nutritiva, cu un continut crescut de calciu, acid folic si vitamina A.
In tarile arabe este gatita atat cu carne de miel , cat si de post –mancare scazuta, care se serveste ca garnitura langa ficat prajit.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg lubiya  
  • 4-5 rosii mari  
  • 1 ceapa de marime medie  
  • 4-5 linguri ulei de masline  
  • sare dupa gust  
  • piper proaspat macinat dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare scazuta de” lubiya”(“ black eyed pea”,”black eyed bean”,lobia):

Lubiya se curata si se taie in bucati de cca 2-3 cm. Se consuma doar foarte tanara; daca pastaia este putin mai tarese indeparteaza si se folosesc doar boabele. Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie marunt. Ceapa se taie marunt si se caleste in uleiul de masline pana devine sticloasa; se adauga lubiya si rosiile si se mai amesteca putin. Se sareaza si pipereaza dupa gust; se inchide cratita de fiert sub presiune . Se fierbe la foc mic 40 de minute. Se serveste cu lipie araba simpla si masline negre sau ca garnitura langa ficatei de pui prajiti. Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare scazuta de” lubiya”(“ black eyed pea”,”black eyed bean”,lobia)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

aziz 1

17.07.2011, 17:41

DELICIOASA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mihaela11_jo 1

17.07.2011, 22:58

Mona te invit la o portie, mai ales ca sotului tau nu ii plac ierburile

retetepersane 1

19.10.2012, 22:00

Wow, arata super! Multumesc pentru mesaj, abia acum l-am vazut.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Ina

Ina 7

7730 puncte

Panacris

6719 puncte

lucy2002

5001 puncte

Rocsi

4939 puncte

gaby_duceag

3129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cum se curata legumele coapte
  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de iaurt si fructe de padure

ieri la 21:13

Desert cheesecake cu iaurt, zmeura si sos de visine

de Rocsi 9

ieri la 18:56

Salata de castravete cu sos de avocado

ieri la 14:05

RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi cu conopida-post