Mancarica de linte rosie cu afumatura

de Oana in Porc, 1 Feb 2010 | 33579 vizualizari

 

Este prima data cand gatesc linte si e tare buuuna! O mancare rapida si hranitoare, care te incalzeste iarna. In timpul fierberii lintea devine un piure gros, care absoarbe gustul de afumatura.

 

INGREDIENTE

  • 100 g kaizer afumat
  • 2 linguri ulei
  • 250 g linte rosie
  • 2 morcovi
  • o ceapa
  • 2-3 catei de usturoi
  • o tija de telina
  • 400 ml suc de rosii
  • 1 l apa
  • 2 foi de dafin
  • 2 linguri patrunjel verde tocat fin
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de linte rosie cu afumatura:

Lintea se spala bine in mai multe ape. Legumele se curata de coaja, se spala, morcovul si ceapa se toaca cubulete, usturoiul se piseaza iar tija de telina se taie rondele (eu am la congelator :) ). Kaizerul se taie felii subtiri.

Se incinge uleiul si se pune kaizerul, se lasa foarte putin la rumenit, apoi se scoate intr-un bol. In aceeasi oala se pun morcovii, ceapa, usturoiul si telina, plus 2-3 linguri de apa si se lasa la inabusit 5 minute, amestecand din cand in cand. Se adauga sucul de rosii si apa, kaizerul, lintea, foile de dafin si se lasa sa se infierbante bine. Se pune apoi capacul la oala si se fierbe la foc mic 30-40 minute, amestecand din cand in cand. Lintea se va umfla, atentie sa nu se lipeasca!

La final se potriveste cu sare si piper, se scot foile de dafin si se presara patrunjelul verde.

TIPS-URI

1

In loc de kaizer se poate folosi un carnat mai grosut, gen trandafir sau mai multe feluri de carnati.

2

In loc de apa se poate folosi supa de carne, daca aveti, va iesi mai gustoasa mancarea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de linte rosie cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Oana 1

01.02.2010, 18:51

Ancuto, pai si eu am zis sa nu faca 100 de ani Chiar e usor de facut si a papat si Stef , doua linguri mari - i-am scos afumatura aia, asta dupa un castronel cu supa

rivka 1

03.02.2010, 08:34

ce bine arata! cred ca a fost tare buna!
anca ce ai tu e galbena cred, e aprox la fel, fa-o e pacat sa nu o faci.

si eu vreau o portie din mancarea asta

nyari1968 1

11.04.2012, 08:50

Lintea nu se foloseste nicodata direct,fara a pune boabele la-nmoi(ca si fasolea uscata)deoarece in 30-40 de minute nu se fierbe si se prinde(afuma,arde)indiferent de cratita..apoi ajunge la gunoi.
Primiti acest sfat si va doresc: "Pofta buna!"

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sunculita taraneasca cu legume, in punga, la cuptor

de vasimur 4

ieri la 16:43

Reteta de bors rosu simplu polonez - Barszcz czerwony czysty, reteta nr 49 din topul Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 15:08

Reteta de tocanita de cartofi cu ceapa verde si marar

de laura_n 7

ieri la 14:30

Reteta de prajitura Duo

pe 05.06 la 00:13

Reteta de tarta cu lamaie

pe 04.06 la 23:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3304 puncte

oanapl

1009 puncte

trifadalia

420 puncte

mihaelar63

399 puncte

abstract01

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc cu sos de legume la cuptor