Manti

de Anastasia in Mancaruri cu carne, 10 Feb 2010 | 11168 vizualizari

 

Manti - un fel de mâncare tradiţională de carne, din Asia Centrală, cunoscut sub alte nume ca în China (Baozi) şi Pakistan, alcătuit din carne tocată mărunt în aluat subţire, aburita în cratita pentru manti .

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 2 pahare de faina (200 ml.)
  • ½ pahar apa
  • 1 ou
  • 1 lingurita rasa de sare
  • Pentru umplutura :
  • 300 de grame de carne tocata de vita in amestec cu porc
  • 300 de grame de ceapa taiata marunt
  • 1 lingurita piper negru macinat
  • 1 lingurita sare (potriviti de sare dupa gust)
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Manti:

Aluat :

Se toarna intr-un castron apa cu oul putin batut si sarea, in acest castron se adauga faina cate putin cernand direct in el si, amestecand constant cu o lingura pana incorporam toata faina apoi se framanta putin aluatul pana obtinem un aluat usor de lucrat , daca simtiti ca mai este necesar mai adaugati putina faina .

Umplutura :

Amestecati carnea tocata cu ceapa taiata marunt, piperul si sarea .

Asamblarea :

Intindeti aluatul pe masa infainata intr-o foaie cu grosimea de 2,5 milimetri grosime si taiati cu o cana cerculete cu diametrul de 8~10 cm (sau rulati aluatul intr-un sul si taiati din el bucatele de aluat pe care le veti intinde pe fiecare in parte in cerculete cu diametrul de 8~10 cm) , puneti in centru fiecarui cerculet cate o lingura fara varf de umplutura si impletiti astfel :

1. luati din doua parti si aduceti aluatul spre centru, lipind capetele intre ele peste umplutura ca in poza
2. apoi lipiti capetele formand patru colturi doua cate doua
3. lipiti capetele opuse doua cate doua
4. puneti mantele astfel obtinute pe cercurile unse cu ulei din vasul cu abur si le fierbeti la foc mic in jur de 40 de minute sau la vasele cu abur moderne

Se serveste cu dresing preparat din ceapa taiata rondele cu otet, apa, piper negru si putin zahar dupa gust sau cu smantana .

Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Manti" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (5)

RuxyRux 1

12.01.2011, 10:39

Ce interesant

oana_pisicutza16 1

15.04.2012, 23:46

nilgun 1

12.10.2013, 15:09

fffff bune

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Friptura asortata (pasare, porc)