Maqlube a la Husny

de Sidy in Pui, 30 Mai 2010 | 4338 vizualizari

 

Aceasta reteta o am de la o buna prietena de-a mea care locuieste in Iordania , Husny( Camelia), careia ii multumesc foarte mult pentru minunata reteta.
In limba araba,”maqlub”,inseamna intors(pe dos).Deci,mai pe-ntelese,ar fi “cu fundu-n sus”.
Avem de-a face cu o mincare “cu fundu-n sus”....adica cu un fel de baza in forma de ...tort.
Ea a facut preparatul in “rice cooker” dar eu neavand l-am facut intr-un vas mai inalt pe care l-am bagat la cuptor. Puteti sa-l preparati si deasupra pe aragaz...

 

INGREDIENTE

1 pui

1 conopida

3 rosii

3 morcovi

1 ceapa

o cana mare ( 300 ml)orez

3 linguri ulei de masline

sare

piper

ienibahar

10 boabe cardamom

7 boabe cuisoare

1 lingurita turmenic( curcuma) pudra

1/2 lingurita cumin verde pudra

1/2 lingurita piper macinat

1/2 lingurita cardamom macinat

Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Maqlube a la Husny:

Puiul se curata, se spala si se transeaza apoi il punem la fiert cu ceapa curatata , sare, boabele de piper, enibahar, boabele de cardamom si de cuisoare.Il lasam sa fiarba de jumatate.

Morcovii se curata, se spala si se taie rondele, dupa care ii punem la fiert in apa cu sare.

Conopida se desface in buchetele si se opareste in apa cu sare.

Rosiile spalate le taiem rondele.

Orezul se spala in mai multe ape si il lasam la inmuiat in apa calduta pina il folosim.

Intr-un vas mai inalt pe care il putem baga la cuptor punem rosiile taiete rondele, astfel incat sa acopere fundul acestuia.

Rasturnam apa in care au fiert conopida si morcovii.

Peste rosii montam bucatile de carne semi fierte, apoi conopida oparita si morcovii peste.

Orezul scurs de apa, il amestecam cu pudra de turmenic, piper,cumin verde , sare si cardamom.

Il rasturnam peste morcovi si adaugam supa in carea afiert puiul, astfel incat zeama sa depaseasca orezul. Daca nu ajunge mai adaugam apa.

Bagam vasul in cuptorul dinainte incalzit si lasam sa se faca maqlube aproximativ o ora, ora si jumatate.

Cand orezul este gata punem peste el 3 linguri ulei de masline si lasam vasul acoperit in aragazul cu focul stins, cam 20 minute.

Punem o farfurie peste vas si cu miscare iute rasturnam maqlube cu fundul in sus pe farfurie, pentru a putea fi servit.

Eu l-am lasat sa se raceasca pina a doua zi cand am facut aceasta operatiune.

Servim maqlube cu salata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Maqlube a la Husny" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Sidy 1

02.06.2010, 09:42

E foarte sanatoasa si buna pentru copilasi...totul este fiert...

babi5 1

25.06.2013, 20:16

Imi place mult

iri_iri 1

25.06.2013, 20:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!