Maqlube a la Husny

de Sidy in Pui, 30 Mai 2010 | 4259 vizualizari

 

Aceasta reteta o am de la o buna prietena de-a mea care locuieste in Iordania , Husny( Camelia), careia ii multumesc foarte mult pentru minunata reteta.
In limba araba,”maqlub”,inseamna intors(pe dos).Deci,mai pe-ntelese,ar fi “cu fundu-n sus”.
Avem de-a face cu o mincare “cu fundu-n sus”....adica cu un fel de baza in forma de ...tort.
Ea a facut preparatul in “rice cooker” dar eu neavand l-am facut intr-un vas mai inalt pe care l-am bagat la cuptor. Puteti sa-l preparati si deasupra pe aragaz...

 

INGREDIENTE

1 pui

1 conopida

3 rosii

3 morcovi

1 ceapa

o cana mare ( 300 ml)orez

3 linguri ulei de masline

sare

piper

ienibahar

10 boabe cardamom

7 boabe cuisoare

1 lingurita turmenic( curcuma) pudra

1/2 lingurita cumin verde pudra

1/2 lingurita piper macinat

1/2 lingurita cardamom macinat

Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Maqlube a la Husny:

Puiul se curata, se spala si se transeaza apoi il punem la fiert cu ceapa curatata , sare, boabele de piper, enibahar, boabele de cardamom si de cuisoare.Il lasam sa fiarba de jumatate.
Morcovii se curata, se spala si se taie rondele, dupa care ii punem la fiert in apa cu sare.
Conopida se desface in buchetele si se opareste in apa cu sare.
Rosiile spalate le taiem rondele.
Orezul se spala in mai multe ape si il lasam la inmuiat in apa calduta pina il folosim.
Intr-un vas mai inalt pe care il putem baga la cuptor punem rosiile taiete rondele, astfel incat sa acopere fundul acestuia.
Rasturnam apa in care au fiert conopida si morcovii.
Peste rosii montam bucatile de carne semi fierte, apoi conopida oparita si morcovii peste.
Orezul scurs de apa, il amestecam cu pudra de turmenic, piper,cumin verde , sare si cardamom.
Il rasturnam peste morcovi si adaugam supa in carea afiert puiul, astfel incat zeama sa depaseasca orezul. Daca nu ajunge mai adaugam apa.
Bagam vasul in cuptorul dinainte incalzit si lasam sa se faca maqlube aproximativ o ora, ora si jumatate.
Cand orezul este gata punem peste el 3 linguri ulei de masline si lasam vasul acoperit in aragazul cu focul stins, cam 20 minute.
Punem o farfurie peste vas si cu miscare iute rasturnam maqlube cu fundul in sus pe farfurie, pentru a putea fi servit.
Eu l-am lasat sa se raceasca pina a doua zi cand am facut aceasta operatiune.
Servim maqlube cu salata.

 

RETETA IN IMAGINI

Maqlube a la Husny-0
Maqlube a la Husny-1
Maqlube a la Husny-2
Maqlube a la Husny-3
Maqlube a la Husny-4
Maqlube a la Husny-5
Maqlube a la Husny-6
Maqlube a la Husny-7
Maqlube a la Husny-8
Maqlube a la Husny-9
Maqlube a la Husny-10
Maqlube a la Husny-11
Maqlube a la Husny-12

COMENTARII (12)

Sidy

Sidy 1

02.06.2010, 09:42

E foarte sanatoasa si buna pentru copilasi...totul este fiert...

babi5

babi5 1

25.06.2013, 20:16

Imi place mult

iri_iri

iri_iri 1

25.06.2013, 20:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!