Marmelada de gutui

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 21 Oct 2015 | 905 vizualizari

 

Tot despre gutuie este vorba-n propozitie.....Cum nimic nu se arunca, totul se transforma, asa si eu, am prestat si-o marmelada ,dupa ce a facut dulceata si peltea....

 

INGREDIENTE

  • 2 kg piure de gutui
  • 500 g zahar
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Marmelada de gutui:

Dupa ce am facut pelteaua,vezi reteta de peltea daca esti curios/curioasa, m-am gandit ca-i pacat sa risipesc atat fruct fiert. Asa ca am ales de eventualele impuritati existente printre fructele fierte,in cazul nostru gutuile,apoi le-am pus in robot si le-am facut un piure.Peste acest piure am adugat 500 g de zahar am omogenizat bine si am bagat cratita in care am pus piureul, la cuptor .Am asezat cratita in tava cuptorului, tava in care am turnat apa, am lasat focul potrivit, mediu sa zic, pret de mai bine de doua ore. Am avut grija ca din cand in cand sa verific daca mai este apa in tava si sa amestec in cratita.Apoi am asezat marmelada fierbinte in borcane,avand grija sa elimin aerul din borcan, am capacit borcanele si le-am bagat la loc in cuptor dupa ce am stins focul. Stau cuminti pana a doua zi cand se vor depozita in camara.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Marmelada de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

anca_rm 1

22.10.2015, 08:55

ce aromata marmelada

Oana 1

22.10.2015, 12:01

Numai bunatati ai facut, Cleme! Super marmelada!

Catalina L 1

22.10.2015, 20:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dulceaţa de nuci verzi, chihlimbarul din cămară