Marmelada de gutui

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 21 Oct 2015 | 1129 vizualizari

 

Tot despre gutuie este vorba-n propozitie.....Cum nimic nu se arunca, totul se transforma, asa si eu, am prestat si-o marmelada ,dupa ce a facut dulceata si peltea....

 

INGREDIENTE

  • 2 kg piure de gutui
  • 500 g zahar
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Marmelada de gutui:

Dupa ce am facut pelteaua,vezi reteta de peltea daca esti curios/curioasa, m-am gandit ca-i pacat sa risipesc atat fruct fiert. Asa ca am ales de eventualele impuritati existente printre fructele fierte,in cazul nostru gutuile,apoi le-am pus in robot si le-am facut un piure.Peste acest piure am adugat 500 g de zahar am omogenizat bine si am bagat cratita in care am pus piureul, la cuptor .Am asezat cratita in tava cuptorului, tava in care am turnat apa, am lasat focul potrivit, mediu sa zic, pret de mai bine de doua ore. Am avut grija ca din cand in cand sa verific daca mai este apa in tava si sa amestec in cratita.Apoi am asezat marmelada fierbinte in borcane,avand grija sa elimin aerul din borcan, am capacit borcanele si le-am bagat la loc in cuptor dupa ce am stins focul. Stau cuminti pana a doua zi cand se vor depozita in camara.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Marmelada de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L White

- 15 %
299.99 lei
254.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

anca_rm 1

22.10.2015, 08:55

ce aromata marmelada

Oana 1

22.10.2015, 12:01

Numai bunatati ai facut, Cleme! Super marmelada!

Catalina L 1

22.10.2015, 20:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Kinder Bueno
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortellini cu carne si legume

ieri la 14:43

Desert tort Anca

de Ancutsa 5

ieri la 11:46

Salata Caprese

de RODIMUR 5

ieri la 11:15

Ciuperci cu bacon si oua, la cuptor

de Rocsi 9

pe 21.06 la 21:28

Desert bomboane Raffaello, cu arahide

de RODIMUR 5

pe 21.06 la 21:03

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de pere