Melci de gradina

de dantes in Aperitive / Garnituri, 8 Iul 2016 | 1627 vizualizari

 

Ploile din ultima vreme au determinat aparitia melcilor in gradini. Desi in alte parti melci sunt o delicatesa, la noi se pot manca probabil doar in anumite restaurante. Este intradevar o delicatesa doar daca ai nervi si timp sa-i cureti, ca pregatitul in sine e simplu.

 

INGREDIENTE

  • 400 g carne de melci (fara cochilii)
  • sare grunjoasa
  • 150 ml vin alb
  • 2-3 cuisoare
  • 2-3 boabe de ienibahar
  • piper boabe
  • 1 foaie de dafin
  • 1 morcov
  • 30 g unt + 2 linguri de ulei
  • 4-5 fire ceapa verde
  • 2 fire usturoi verde
  • 2-3 catei de usturoi piper macinat
  • 1 lingurita rasa cimbru
  • condimente de legume
  • patrunjel proaspat tocat

Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci de gradina:

Melcii se spala sub jet de apa apoi se pun intr-un borcan sau o oala cu capac ca sa nu plece melci la plimbare… Se lasa cateva ore ca sa-si depuna excrementele, dupa care se scug, se spala din nou cu sare grunjoasa ca sa se ia mai usor pelicula lipcioasa de pe cochili. Cand sunt curati se pun intr-un vas si se oparesc ca sa moara melci, dupa care se lasa sa se raceasca in vas.

Cu o furculita, un cutit sau un betisor se scot din cochilii. Se spala iar sub jet si se indeparteaza partile necomestibile.


Se pune la fiert o oala cu apa, 2-3 cuisoare, 2-3 boabe de ienibahar, o foaie de dafin, morcovul, cateva boabe de piper si jumatate din vin iar cad a dat primul clocot se adauga carnea de merci si se mai dau 2-3 clocote, nu mai mult ca se intaresc.


Intr-o tigaie se pune untul si uleiul se adauga melcii si se calesc 2-3 minute se adauga apa cat sa ii acopere si se lasa la fiert pe foc mic, cand scade pe jumatate se adauga vinul si se condimenteaza dupa gust si se fierb in continuare pana scade aproape complet apa. Cand sunt gata se adauga patrunjelul si usturoiul tocat fin.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Melci de gradina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

miki_a 1

09.07.2016, 10:51

Chiar sunt buni cei din gradini? Si mie mi se par dar gatiti arata minunat!!!!!!

mirela0911 1

10.07.2016, 12:15

Felicitari pentru rabdare!

Zamfira 1

19.07.2016, 08:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Omleta la cuptor cu branza si rosii chery