Melcisori cu zahar brun si scortisoara

de Bucataras Medi in Dulciuri, 10 Feb 2012 | 1558 vizualizari

 

Sunt buni atat calzi cat si reci.Mie imi plac acompaniati de o cana cu lapte.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat.......pe care  l-am facut la masina de paine
  • 500 g faina
  • 250 ml lapte
  • 1 plic drojdie(7grame)
  • 50 g zahar
  • 80 g unt
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • Pentru umplutura
  • 6-8 linguri(in functie de cat de dulce vrem umplutura) zahar brun
  • 6-8 linguri scortisoara
  • esenta de vanilie
  • Pentru uns
  • ulei
  • 1 galbenus
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu zahar brun si scortisoara:

Punem toate ingredientele in masina .....mai intai cele lichide si apoi cele solide..Cand aluatul este gata il scoatem din masina ,il punem intr-un vas ,il acoperim si il lasam circa 1 ora la cald sa creasca.


Impartim aluatul in doua. Intindem deci 2 foi pe care le ungem cu ulei .Amestecam zaharul cu scortisoara si punem jumatate din cantitate pe o foaie si jumatate pe cealalta foaie. Stropim cu esenta de vanilie. Rulam cu grija si apoi modelam aluatul in forma de melci. Batem bine un galbenus de ou. Ungem melcisorii mai intai cu ulei si apoi cu galbenus. Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu hartie de copt si asezam melcisorii in ea. Dam la cuptor si lasam sa se rumeneasca frumos.


Sunt deliciosi!Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu zahar brun si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (55)

miremirc 1

13.02.2012, 21:28

super buni !

Sim0na 1

15.02.2012, 22:17

Pufosi si gustosi!

cocolina 1

21.04.2012, 21:11

Merg foarte bine dimineata la micul dejun nu refuz

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rolls Cinnamon