Melcisori de pizza

de alinutzika in Pizza, 29 Aug 2011 | 19072 vizualizari

 

Foarte, foarte buni si aspectuosi!!! As manca in fiecare zi, daca as stii ca nu ingrasa...:))) Dar cum stiu ca ingrasa.....incerc sa ma limitez..:)))

 

INGREDIENTE

  • Pt. aluat:
  • 1 kg faina
  • 1 cub drojdie-25 g
  • 1 praf de sare+ 1 praf de zahar 
  • 100 ml lapte cald apa calda (cat cuprinde) 
  • 1 ou 
  • 4 linguri ulei 
  • ketchup 
  • Pt umplutura: 
  • 1 ardei gras rosu 
  • 1 ardei gras galben (verde)
  •  1 salam de vara (sau sunca) 
  • 1/2 cascaval (sau telemea) 
  • Pt uns melcii: 
  • 3 galbenusuri
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori de pizza:

Se pune faina intr-un vas, se face o gaura in mijloc, cu mana si se pune laptele cald. Se adauga drojdia faramitata. Se lasa la crescut pana face bule deasupra (cam 15 minute).  Se adauga sarea, zaharul, oul si apa calda cat cuprinde faina, ca sa nu fie nici moale, nici tare. Se adauga uleiul si se mai framanta pana nu se mai lipeste de mana aluatul. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Intre timp se prepara umplutura.

Cand e dospit, se imparte aluatul in bucati egale, care se intind pe rand,se ung cu ketcup si se umplu cu compozitia preparata. Se ruleaza cat mai mult, astfel, va arata mult mai frumos "melcul".Se taie toata rulada rezultata in felii de aprox. 2 cm. Se pun in tava, fara a fi inghesuiti, pt ca ei cresc si se mai lasa asa vreo 10-15 minute, la crescut. Inainte de a fi bagati la cuptor, se ung cu pensula cu galbenus.

Se dau la copt pana se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori de pizza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

alinutzika 1

30.08.2011, 14:57

Luk, Onesta, diva....va multumesc

Silvioara 1

10.10.2011, 13:56

o idee nemaipomenita pt o altfel de pizza

alinutzika 1

10.10.2011, 15:28

Multumesc, Silvioara!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu carne de porc si ciolan