Melcisori de pizza

de alinutzika in Pizza, 29 Aug 2011 | 11903 vizualizari

 

Foarte, foarte buni si aspectuosi!!! As manca in fiecare zi, daca as stii ca nu ingrasa...:))) Dar cum stiu ca ingrasa.....incerc sa ma limitez..:)))

 

INGREDIENTE

  • Pt. aluat:
  • 1 kg faina
  • 1 cub drojdie-25 g
  • 1 praf de sare+ 1 praf de zahar 
  • 100 ml lapte cald apa calda (cat cuprinde) 
  • 1 ou 
  • 4 linguri ulei 
  • ketchup 
  • Pt umplutura: 
  • 1 ardei gras rosu 
  • 1 ardei gras galben (verde)
  •  1 salam de vara (sau sunca) 
  • 1/2 cascaval (sau telemea) 
  • Pt uns melcii: 
  • 3 galbenusuri
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori de pizza:

Se pune faina intr-un vas, se face o gaura in mijloc, cu mana si se pune laptele cald. Se adauga drojdia faramitata. Se lasa la crescut pana face bule deasupra (cam 15 minute). Se adauga sarea, zaharul, oul si apa calda cat cuprinde faina, ca sa nu fie nici moale, nici tare. Se adauga uleiul si se mai framanta pana nu se mai lipeste de mana aluatul. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.


Intre timp se prepara umplutura.


Cand e dospit, se imparte aluatul in bucati egale, care se intind pe rand,se ung cu ketcup si se umplu cu compozitia preparata. Se ruleaza cat mai mult, astfel, va arata mult mai frumos "melcul".Se taie toata rulada rezultata in felii de aprox. 2 cm. Se pun in tava, fara a fi inghesuiti, pt ca ei cresc si se mai lasa asa vreo 10-15 minute, la crescut. Inainte de a fi bagati la cuptor, se ung cu pensula cu galbenus.


Se dau la copt pana se rumenesc.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori de pizza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

alinutzika 1

30.08.2011, 14:57

Luk, Onesta, diva....va multumesc

Silvioara 1

10.10.2011, 13:56

o idee nemaipomenita pt o altfel de pizza

alinutzika 1

10.10.2011, 15:28

Multumesc, Silvioara!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Varza calita
  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

RETETA RECOMANDATA
Pizza Shaorma