Melcisori pufosi cu branza sarata

de Constelatialeu in Aperitive / Garnituri, 16 Iun 2015 | 1164 vizualizari

 

Melcii astia ma bantuie de ceva timp si uite ca le-a venit randul.Am profitat ca a plouat si ca e racoare si am scapat si de niste branza de capra si oaie care se intarise si nu-si gasea locul....M-am inspirat de la bucataras Giana....ca din cauza eu nu puteam sa pun geana pe geana...

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 1 pahar cu lapte caldut ( cca 300 ml)
  • 1 pahar cu apa minerala
  • 1 pahar cu ulei
  • 25 g drojdie proaspata
  • 2 linguri iaurt grecesc cu 10 % grasime
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar brun
  • 1 ou intreg + 1 abus
  • faina cat cuprinde ,cca 1,150 Kg
  • Pentru umplut
  • 350 g branza de capra si oaie,tare ,data pe razatoarea mica
  • Pentru uns
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingura lapte
  • ulei de masline
  • mac pentru presarat deasupra
Portii: 17
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori pufosi cu branza sarata:

Intr-un vas maruntim drojdia, adaugam lingurita de zahar,turnam laptele caldut si adaugam cca 150 g faina, omogenizam si lasam la crescut cca 10 min. Dupa ce a crescut maiaua,adaugam uleiul,apa minerala, sarea, iaurtul, oul si albusul de ou si amestecam bine, apoi incepem sa punem faina cernuta pana obtinem un aluat nelipicios dar molicel.


Acoperim castronul cu un servet si lasam sa creasca cca 1 ora. Cat timp aluatul sta la crescut radem branza pe razatoarea mica. Dupa ce a crescut impartim aluatul in 17 bilute egale ( eu am cantarit aluatul si apoi am facut bilute de 130 g fiecare). Apoi pregatim tava de la aragaz, o tapetam cu hartie de copt. Luam o biluta de aluat o intindem cu sucitorul cat mai lunga, presaram branza si apoi rulam, rasucim si formam un melc.


Asezam in tava 6 melci, ii ungem cu galbenusul amestecat cu lapte, presaram mac si mai lasam sa creasca 10 min,apoi introducem tava la cuptorul preincalzit,cand au inceput sa se rumeneasca putin, ii ungem cu ulei de masline si ii mai lasam cca 5-6 min. Ii scoatem si ii asezam intr-un castron incapator in care am pus un stergar, acoperim bine ca sa ramana moi si pufosi.

 

TIPS-URI

1

am folosit faina pentru produse de patiserie

2

in cuptor sub tava cu melcisori am pus un vas cu apa sa nu se arda pe fund melcisorii

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori pufosi cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Catalina L 1

16.06.2015, 22:45

vreau si eu...frumosi si buni

Raluca57 1

17.06.2015, 07:55

Să vezi ce mă bântuie acum pe mine!!!!!

mihaelar63 1

20.06.2015, 11:23

Ce buni trebuie sa fie sarati

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!