Melcusori de paine.

de Adele in Piine, 5 Oct 2014 | 993 vizualizari

 

Imi place sa pregatesc paine in casa ..iar familia mea nu refuza niciodata o bucatica de paine calda, proaspata abea scoasa din cuptor.
M-am inspirat de la reteta lui Meri http://www.bucataras.ro/retete/paine-cu-bicarbonat-64888.html:X

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba.
  • 170 gr iaurt grecesc.
  • 15 gr sare.
  • 10 gr drojdie uscata.
  • 2 linguri de ulei de masline.
  • 1 lingura zahar.
  • 100 ml lapte .
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcusori de paine.:

Pentru inceput pregatim aluatul: intr-un vas punem faina si o amestecam cu sare. Intr-un pahar dizolvam drojdia impreuna cu zaharul in lapte cald. Dupa care turnam peste faina si incepem sa amestecam. Usor adaugam si iaurtul si continuam sa framantam, Luam aluatul si il punem pe masa de lucru si il terminam de framantat cu uleiul de masline. Cand este gata il acoperim si il lasam la cald cel putin 30 de minute.


Impartim aluatul in 12 parti si din ficare bucata facem cate o bila pe care o intindem in maini, dupa care o rulam in forma de melc. Ii asezam in tava (deasupra ii puteti unge cu ou sau ulei) si ii punem in cuptor la crescut, pentru 30-60 de minute, dupa care se coc la 200° pentru aproximativ 20-25 de minute.


Pofta buna!!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Melcusori de paine." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Adele 1

05.10.2014, 15:20

Daniela nu am stare

MOKUSKA 1

05.10.2014, 19:41

Adele 1

05.10.2014, 20:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine ca la tara