Mere coapte in aluat

de Julie in Prajituri, 19 Noi 2011 | 2400 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 mere,
  • miere,
  • scortisoara,
  • esenta de rom,
  • nuci,
  • unt,
  • stafide,
  • zeama de lamaie.

Aluat:

  • 250 g faina,
  • 200 g smantana,
  • 3 linguri lapte,
  • 1 ou,
  • 40 g zahar,
  • 50 g unt,
  • drojdie,
  • un praf de sare.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere coapte in aluat:

Aluat:

Faina se amesteca cu sarea, zaharul, smantana, oul, drojdia dizolvata in lapte si untul. Se framanta aluatul si se lasa deoparte pana se pregatesc merele. Merele se curata de coaja, se golesc de casuta semintelor si se stropesc imediat cu zeama de lamaie. Locul ramas gol se umple apoi cu putin unt, nuci, miere sau dulceata, stafide, scortisoara si esenta de rom. Se intinde aluatul in foaie subtire si se taie in patru patrate. Se imbraca merele in aluat, adunand marginile patratelor deasupra. In mijlocul fiecaruia se poate introduce cate un baton de scortisoara. Se ung cu ou si se aseaza intr-o tava unsa cu unt.

Se coc in cuptorul deja incins, timp de 30-35 minute.

Se servesc calde, stropite cu miere de albine.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mere coapte in aluat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

alinutzika 1

20.11.2011, 14:50

foarte buna idee

mena29 1

20.11.2011, 19:37

Lau 1

20.11.2011, 21:29

vreau si eu unul

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Mere in foietaj