Mini tarte cu fructe si crema de vanilie

de Madelline in Prajituri, 4 Mar 2014 | 5214 vizualizari

 

Compozitie pt 35 de mini tarte

 

INGREDIENTE

  • ALUAT:
  • 630g faina
  • 400g unt sau 200g untura
  • 200g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1 ou intreg
  • 1 vanilie
  • un praf sare
  • CREMA DE VANILIE:
  • 1 litru lapte
  • 300g zahar
  • 50g unt
  • 6 oua
  • 200g faina sau amidon
  • 3 vanilii sau esente
  • FRUCTE PT. ORNAT
Portii: 35
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini tarte cu fructe si crema de vanilie:

ALUAT:

Se framanta toate la un loc pana devine ca plastilina apoi se baga minim 30 min la frigider.

CREMA:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,se adauga 100g de zahar,galbenusurile se freaca cu restul de zahar apoi se adauga faina sau amidonul si laptele amestecand sa nu se formeze cocoloase.

Se pune pe foc amestecand cu telul pana se ingroasa.

Dupa ce s-a facut ca o budinca se da de pe foc si se pune untul,albusurile spuma,vanliile sau esenta de vanilie si se amesteca.

Se ung formele cu putin unt si faina.

Intindem o foaie de cca 3 mm grosime si taiem cercuri cat formele de tarte.

Asezam aluatul in forme si intepam cu furculita ,le dam la cuptor la 180 grade pt 10-15 min pana se rumenesc.

Lasam sa se raceasca , le umplem cu crema si ornam cu fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tarte cu fructe si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cosulete cu budinca si crema de ciocoolata