Mini tarte cu sardine si ghebe

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 16 Ian 2014 | 3391 vizualizari

 

O gustare usor de preparat pentru cei care iubesc pestele si sunt potrivite pentru a fi luate la pachet. Ideea a pornit de la Edith!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr aluat foietaj
  • 1 conserva sardine in sos de rosii (eu am avut de la Sun Foodsi vi le recomand)
  • 1 canita ghebe in sare
  • parmezan
  • busuioc uscat
  • 1 ou
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini tarte cu sardine si ghebe:

Foietajul il punem la dezghetat la temperatura camerei. Ghebele le lasam o ora in apa la desarat, le fierbem cam 20 de minute si le punem la scurs intr-o sita. Desfacem conserva si scoatem usor sardinele pe o farfurie. Parmezanul il facem fasii subtiri cu o ustensila de curatat legume.


Presaram faina pe masa de lucru si asezam aluatul dezghetat. Intindem putin foaia in forma dreptunghiulara si il taiem in 5 bucati. Pe marginea fiecarei bucati trasam un chenar dar cu grija sa nu taiem aluatul pana jos, iar mijlocul il intepam cu furculita. Ungem o tava cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si asezam patratelele de aluat. Ungem fiecare bucata in parte cu sosul tomat din conserva, punem cateva fasii de parmezan, ghebe, bucati de sardine si iar parmezan.


Deasupra presaram putin busuioc uscat. Batem oul spuma si ungem chenarul. Introducem tava in cuptorul incins pana se rumenesc marginile mini tartelor.


Le scoatem la racorit cand sunt gata apoi le servim.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tarte cu sardine si ghebe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (56)

Rocsi 1

18.01.2014, 18:46

Madi ma bucur ca iti plac

Bya Ralu 1

22.01.2014, 20:03

bune

Rocsi 1

22.01.2014, 20:44

Bianca

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort de biscuiti, cu crema de ciocolata

de RODIMUR 5

ieri la 23:58

Desert rulada cu ciocolata si capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:42

Ardei copti umpluti cu branzeturi

ieri la 13:47

Rasol de vitel, cu legume si mujdei de usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 00:12

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu peste