Mini tarte cu sardine si ghebe

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 16 Ian 2014 | 3229 vizualizari

 

O gustare usor de preparat pentru cei care iubesc pestele si sunt potrivite pentru a fi luate la pachet. Ideea a pornit de la Edith!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr aluat foietaj
  • 1 conserva sardine in sos de rosii (eu am avut de la Sun Foodsi vi le recomand)
  • 1 canita ghebe in sare
  • parmezan
  • busuioc uscat
  • 1 ou
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini tarte cu sardine si ghebe:

Foietajul il punem la dezghetat la temperatura camerei. Ghebele le lasam o ora in apa la desarat, le fierbem cam 20 de minute si le punem la scurs intr-o sita. Desfacem conserva si scoatem usor sardinele pe o farfurie. Parmezanul il facem fasii subtiri cu o ustensila de curatat legume.


Presaram faina pe masa de lucru si asezam aluatul dezghetat. Intindem putin foaia in forma dreptunghiulara si il taiem in 5 bucati. Pe marginea fiecarei bucati trasam un chenar dar cu grija sa nu taiem aluatul pana jos, iar mijlocul il intepam cu furculita. Ungem o tava cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si asezam patratelele de aluat. Ungem fiecare bucata in parte cu sosul tomat din conserva, punem cateva fasii de parmezan, ghebe, bucati de sardine si iar parmezan.


Deasupra presaram putin busuioc uscat. Batem oul spuma si ungem chenarul. Introducem tava in cuptorul incins pana se rumenesc marginile mini tartelor.


Le scoatem la racorit cand sunt gata apoi le servim.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tarte cu sardine si ghebe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (56)

Rocsi 1

18.01.2014, 18:46

Madi ma bucur ca iti plac

Bya Ralu 1

22.01.2014, 20:03

bune

Rocsi 1

22.01.2014, 20:44

Bianca

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mini tarte din cartofi cu peste, pasta de branza si sos de iaurt