Mini tarte cu urzicute

de epurasha2bb in Aperitive / Garnituri, 17 Feb 2011 | 2953 vizualizari

 

un aperitiv sanatos

 

INGREDIENTE

  • 2 rasnite kotanyi, 1 cu ciuperci, verdeturi si sare iodata si una piper cu lamaie;
  • 1 farfurie adanca plina cu urzici proaspete
  • 50 g unt
  • 100 g smantana grasa(eu am avut adunata de la fiertul laptelui de vaca)
  • 1 lingura iaurt
  • 7 linguri faina
  • 3 graunti de usturoi
  • 1 galbenus crud
  • 1 galbenus fiert
  • 4 triunghiuri de branza topita cu smantana
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini tarte cu urzicute:

Se pune la fiert cam 800 ml apa cu o lingurita de sare si cand clocoteste opraim urzicutele si le lasam acoperite cateva minute.Apoi le scurgem de apa.Intr-o craticioara topim 40 g unt si adaugam 2 linguri faina , ametscema rapid, dupa care adaugam si smanatana si iaurtul si amestecam energic si oprim focul.Apoi rasnim din cele 2 rasnite din belsug si lasam sa se raceasca.Turnam acest amestec in vasul robotelului si adaugam usturoiul tocat marunt si un galbenus.Mixam bine de tot.Pasta obtinuta o amestecam apoi fara robot cu faina(inca vreo 5 linguri pline) si cu 1 varf de cutit de unt.


Apoi luam cu lingura si umplem niste forme de minitarte (mie mi-au iesit 4 bucati). Se coc la cuptorul preincins si apoi se lasa sa se raceasca.Se face intre timp crema : se amesteca o lingurita de unt cu 4 triunghiuri de branza topita,1 galbenus de ou fiert tare si rasnim din belsug din ambele rasnite Kotanyi.Amestecam bine si ornam cu un posh minitratele noastre cu urzicute.Deasupra puteti prasra si frunzulite de ceapa verde.


Va spun sincer ca nu credeam vreodata sa-mi placa atat de mult ceva facut din urzici! sunt delicioase

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tarte cu urzicute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Sylvia 1

19.02.2011, 21:18

superbe

epurasha2bb 1

21.02.2011, 19:42

adry88 1

03.06.2011, 21:13

grozave

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sandvis Caprese

de RODIMUR 5

ieri la 23:15

Milkshake de piersici si banane

de vasimur 3

ieri la 18:35

Tortellini cu carne si legume

ieri la 14:43

Desert tort Anca

de Ancutsa 5

ieri la 11:46

RETETA RECOMANDATA
Brînză topită de casă