Minieclere cu ciocolata

de dakris in Prajituri, 6 Apr 2012 | 7334 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente pt cca 50 minieclere.
  • Aluat
  • 6 oua
  • 500 ml apa
  • 250 g unt/margarina
  • 50 g zahar tos
  • 360 g faina
  • un praf de sare
  • Umplutura
  • 2 plicuri praf de budinca cu gust de ciocolata neagra
  • 1 l lapte
  • 8 linguri zahar
  • Pentru glazura
  • 150 g ciocolata (cu lapte )
  • 80g unt/ margarina
  • 3 linguri lapte
  • 1 lingura cacao
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minieclere cu ciocolata:

Aluatul : Apa, untul, zahatul si sarea se pun intr-o cratita pe foc. Cand incep sa fiarba si untul s-a topit se adauga faina toata odata si se amesteca iute cu un tel ori cu mixerul. Apoi se lasa la racit.


Peste aluatul rece (poate fi si caldut, nu fierbinte!) se incorporeaza ouale treptat, unul cate unul. Se pune aluatul in tava tapetata cu hartie de copt cu ajutorul unui sprit modeland cu acesta „betisoare” de cca 5-6 cm lungime cu 3-4 cm intre ele. Se coc 15 min la foc iute, apoi la foc mediu pana se rumenesc. Dupa ce s-au racit se taie si se umplu cu crema calduta.


Umplutura : Budinca se prepara conform indicatiilor de pe plic.


Glazura: Ciocolata rupta bucatele cu margarina si laptele se pun intr-o craticioara si se topesc la bain-marie, apoi se adauga 1 lingura de cacao amestecand bine cu un tel sa nu ramana cocoloase.


Se scufunda pe jumatate eclerele (umplute deja) si se aseaza pe un platou. Se servesc dupa min 1 ora, timp in care se tin la frigider.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Minieclere cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

dakris 1

09.04.2012, 13:14

siiii eu, jolygina!

adry88 1

13.04.2012, 16:34

buneeeeeeee

babi5 1

02.09.2013, 13:07

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

RETETA RECOMANDATA
Eclere mini cu crema de vanilie si zmeura