Minieclere cu ciocolata

de dakris in Prajituri, 6 Apr 2012 | 7112 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente pt cca 50 minieclere.
  • Aluat
  • 6 oua
  • 500 ml apa
  • 250 g unt/margarina
  • 50 g zahar tos
  • 360 g faina
  • un praf de sare
  • Umplutura
  • 2 plicuri praf de budinca cu gust de ciocolata neagra
  • 1 l lapte
  • 8 linguri zahar
  • Pentru glazura
  • 150 g ciocolata (cu lapte )
  • 80g unt/ margarina
  • 3 linguri lapte
  • 1 lingura cacao
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minieclere cu ciocolata:

Aluatul : Apa, untul, zahatul si sarea se pun intr-o cratita pe foc. Cand incep sa fiarba si untul s-a topit se adauga faina toata odata si se amesteca iute cu un tel ori cu mixerul. Apoi se lasa la racit.


Peste aluatul rece (poate fi si caldut, nu fierbinte!) se incorporeaza ouale treptat, unul cate unul. Se pune aluatul in tava tapetata cu hartie de copt cu ajutorul unui sprit modeland cu acesta „betisoare” de cca 5-6 cm lungime cu 3-4 cm intre ele. Se coc 15 min la foc iute, apoi la foc mediu pana se rumenesc. Dupa ce s-au racit se taie si se umplu cu crema calduta.


Umplutura : Budinca se prepara conform indicatiilor de pe plic.


Glazura: Ciocolata rupta bucatele cu margarina si laptele se pun intr-o craticioara si se topesc la bain-marie, apoi se adauga 1 lingura de cacao amestecand bine cu un tel sa nu ramana cocoloase.


Se scufunda pe jumatate eclerele (umplute deja) si se aseaza pe un platou. Se servesc dupa min 1 ora, timp in care se tin la frigider.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Minieclere cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

dakris 1

09.04.2012, 13:14

siiii eu, jolygina!

adry88 1

13.04.2012, 16:34

buneeeeeeee

babi5 1

02.09.2013, 13:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert eclere de casa