Miraj dulce

de Sidy in Prajituri, 11 Mai 2012 | 4626 vizualizari

 

Rasfoind printre retetele salvate de pe net, mi-a sarit in ochi aceasta reteta. O aveam scrisa de multa vreme doar ca nu am apucat sa o fac. Acum insa a venit si randul ei. Este o prajitura foarte simplu de facut, nu necesita mult timp si rezultatul este unul delicios.Miraj sau miracol...oricum tot dulce este...!Cu unele adaugiri fata de ce am gasit eu pe net, a iesit o prajitura din care sa tot mananci.

 

INGREDIENTE

  • 2 pachetele piscoturi
  • 200 g merisoare
  • 150 g unt
  • 250 g biscuiti simpli
  • 300 g ciocolata
  • 200 g fulgi de cocos
  • 200 g nuca maruntita
  • 2 cutii lapte condensat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miraj dulce:

Intr-o tava ( 25x37cm) mai inalta punem hartie de copt.


Topim untul si il rasturnam in tava.Biscuitii sfaramati ii presaram peste untul topit din tava.


Ciocolata( eu am pus cu lapte dar daca era din cea cu cacao 75% se vedea mai bine)maruntita sau razuita o punem peste biscuiti, apoi presaram merisoarele confiate.


Nuca de cocos urmeaza . O vom presara si pe aceasta peste merisoare, astfel incat sa le acopere bine.


Faceti un sirop din apa, zahar si esenta de rom in care se inmoaie piscoturile ce le asezam peste nuca de cocos.


Nuca sfaramata si prajita putin, o presaram peste piscoturi.


Desfacem cele doua cutii cu lapte condensat si le rasturnam peste piscoturi si nuca.Daca este prea multa cantitatea, din a doua cutie punem doar jumatate( in functie de tava folosita)


Presaram deasupra fulgi de cocos si dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 160 grade C pentru aproximativ o ora.


Cand prajitura este gata , o lasam sa se raceasca bine in tava, apoi o putem taia. Daca rezistati, lasati-o pina a doua zi la rece ca este si mai buna.


Rezultatul este, intr-adevar, unul miraculos. Cand gusti o bucatica o explozie de gusturi si arome iti incearca papilele gustative.


Pofta mare !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Miraj dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Raluca57 1

15.05.2012, 13:18

mi-a reusit! a si disparut, deci mai fac una si va invit.
Multumes, Raluca

Sidy 1

15.05.2012, 18:42

sa sti ca si eu am primit comanda de...Reply....

Alinutza80 1

15.05.2012, 19:00

e la favorite,am sa o incerc si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Alba ca zapada