Mousse de Banane

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 19 Mai 2011 | 2395 vizualizari

 

Un desert fin...

 

INGREDIENTE

  • 2 banane,
  • 1 lingurita de gelatina (la plic),
  • 7 linguri de apa,
  • 35 g zahar vanilat,
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • felii de lamaie caramelizate
  • 2-3 linguri cu budinca de  vanilie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mousse de Banane:

Incepem prin a pregati gelatina (o lasam 10 minute sa se inmoaie, iar cand a capatat consistenta gelatinoasa o punem in baie de apa - nu foarte fierbinte pentru ca isi va pierde calitatile - si amestecam bine pana se topeste).


Intre timp, taiem bananele feliute, le stropim cu sucul de lamaie (pentru a nu oxida), adaugam zaharul si le amestecam in blender sau mixer pana cand obtinem o pasta fina (spumoasa). Adaugam apoi gelatina rece amestecand bine pentru a cuprinde intreaga spuma de banane si turnam compozitia in cupe de inghetata.


Ornam cupele cu budinca de vanilie (putem incorpora o lingurita-doua in spuma de banane) si cu feliute de lamaie caramelizate! Le lasam la rece cateva ore inainte de a le servi.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

in loc de budinca se poate folosi cu suces frisca

Daca ti-a placut reteta noastra "Mousse de Banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Dya Daniela Andrei 1

19.05.2011, 18:54

mirela0911 1

19.05.2011, 19:47

mmmm......

Dya Daniela Andrei 1

19.05.2011, 21:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Waffe cu finetti si banane