Mousse de Banane

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 19 Mai 2011 | 2703 vizualizari

 

Un desert fin...

 

INGREDIENTE

  • 2 banane,
  • 1 lingurita de gelatina (la plic),
  • 7 linguri de apa,
  • 35 g zahar vanilat,
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • felii de lamaie caramelizate
  • 2-3 linguri cu budinca de  vanilie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mousse de Banane:

Incepem prin a pregati gelatina (o lasam 10 minute sa se inmoaie, iar cand a capatat consistenta gelatinoasa o punem in baie de apa - nu foarte fierbinte pentru ca isi va pierde calitatile - si amestecam bine pana se topeste).

Intre timp, taiem bananele feliute, le stropim cu sucul de lamaie (pentru a nu oxida), adaugam zaharul si le amestecam in blender sau mixer pana cand obtinem o pasta fina (spumoasa). Adaugam apoi gelatina rece amestecand bine pentru a cuprinde intreaga spuma de banane si turnam compozitia in cupe de inghetata.

Ornam cupele cu budinca de vanilie (putem incorpora o lingurita-doua in spuma de banane)  si cu feliute de lamaie caramelizate!  Le lasam la rece cateva ore inainte de a  le servi.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

in loc de budinca se poate folosi cu suces frisca

Daca ti-a placut reteta noastra "Mousse de Banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Dya Daniela Andrei 1

19.05.2011, 18:54

mirela0911 1

19.05.2011, 19:47

mmmm......

Dya Daniela Andrei 1

19.05.2011, 21:41

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Peste prajit cu sos de smantana
  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zacuscă de vinete şi ardei

de Ancutsa 5

ieri la 20:22

Pasta cu ardei pentru ciorbe si tocanite

ieri la 13:54

Gratin de piept de pui

de RODIMUR 5

ieri la 07:44

Gogoşari cu conopidă, în oţet

de Ancutsa 5

pe 16.11 la 21:15

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Prajitura ''Musuroi de cartita''