Mousse de sweetie si zmeura cu jeleu de sampanie

de alldaycooking in Dulciuri, 22 Ian 2012 | 3584 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr smantana pentru frisca
  • 1 sweetie 
  • 1 mana de zmeura
  • 200 ml sampanie
  • 5 linguri de fructoza
  • 2 linguri de miere
  • 15 gr gelatina vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mousse de sweetie si zmeura cu jeleu de sampanie:

Am curatat sweetie-ul de coaja, apoi am desfacut pielita fiecarei feliute si am obtinut 130 gr de fruct. 5 gr de gelatina le-am dizolvat in 30 ml apa si le-am incalzit, fara a fierbe lichidul. Aceasta gelatina hidratata am adaugat-o la sweetie si am pasat cu ajutorul blender-ului stick pana cand am obtinut un piure spumos. Am lasat la frigider pana cand am pregatit frisca. Smantana am mixat-o pana cand a inceput sa ingroase, apoi am adaugat treptat 2 linguri de fructoza si am mixat in continuare pana cand a s-a intarit suficient de mult. Am luat 3 linguri de frisca si le-am pastrat pentru decor. Restul de frisca l-am amestecat cu miere si piure-ul de sweetie. Aproximativ 1/3 din aceasta crema am amestecat-o cu zmeura si am presat usor cu lingura astfel incat zmeura sa lase suc si sa coloreze crema. Pentru jeleul de sampanie am incalzit sampania impreuna cu 3 linguri de fructoza, vanilia si 10 gr de gelatina, fara a lasa sa fiarba. Am lasat la rece sa se raceasca, dar am avut grija sa nu se intareasca. Daca se intareste se poate pune putin pe foc si imediat se lichidifica. Am distribuit crema de sweetie in 4 pahare si am lasat putin in frigider (10 minute) sa se intareasca putin. Peste crema de sweetie am adaugat crema de zmeura si am introdus din nou paharele in frigider. Cand jeleul s-a racit l-am adaugat peste crema de zmeura si am lasat la frigider inca aproximativ 1 ora. Am decorat cu frisca, bucati si coaja de sweetie, bobite de rodie.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mousse de sweetie si zmeura cu jeleu de sampanie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de fructe de padure si ciocolata