Mucenici

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 9 Mar 2011 | 3256 vizualizari

 

Va impartasesc si reteta mea de mucenici,,, sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de faina
  • 5 oua,
  • 2 cuburi de drojdie (50 g),
  • esente,
  • 300 g zahar,
  • 200 ml lapte,
  •  un plic de zahar vanilat,
  • 50 ml ulei pentru framantat,
  • miere de albine pentru uns mucenicii
  • 200 g miez de nuca pentru ornat
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici:

Intr-o cescuta dizolvam drojdia cu 2 linguri de zahar (prin amestecarea acestora cu o lingurita). Cernem apoi faina si in mijloc adaugam drojdia dizolvata pe care o vom lasa la dospit pentru 10-15 minute. Batem albusurile spuma, si separat, galbenusurile impreuna cu zaharul si esentele. Treptat, pe masura ce framantam aluatul, punem cate putin din laptele care trebuie sa fie caldut. Daca aluatul se lipeste de maini cand il framantam adaugam putin ulei. Dupa ce am framantat aluatul suficient de bine, acoperim vasul in care se afla cu un prosopel curat si il lasam la dospit, intr-un loc cald, pana isi dubleaza volumul.


Cand aluatul a crescut il modelam in forma de opt-uri, pe care le asezam intr-o tava de aragaz, unsa in prealabil cu putin ulei. Punem tavile in cuptorul incins si lasam mucenicii sa se coaca la temperatura mica, pana devin aurii.


Inainte de a ii servi, ungem mucenicii cu miere de albine si apoi ii ornam cu miez de nuca pisat.


Sa aveti pofta!







 

TIPS-URI

1

Timpul e relativ, variind in functie de timpul acordat dospitului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Micutza Luana 1

06.03.2014, 18:06

favoriit sambata le fac si eu pe astea

babi5 1

06.03.2014, 19:30

nadea68 1

06.03.2014, 22:39

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7390 puncte

mihaelar63

6600 puncte

Constelatialeu

6540 puncte

Rocsi

5790 puncte

Rahela Velicu

5490 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Snickers
  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

RETETA RECOMANDATA
Mucenici moldovenesti