Mucenici muntenesti

de Constelatialeu in Dulciuri, 9 Mar 2013 | 4244 vizualizari

 

Azi e ziua lor si nu puteam sa-i ignor,mai ales ca-mi plac.

 

INGREDIENTE

  • Coca
  • cca 600 g faina
  • un praf de sare
  • 200 ml apa calda
  • Zeama
  • 3 l apa
  • un praf de sare
  • cca 150 g zahar
  • nuca macinata
  • scortisoara
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici muntenesti:

Faina cu sarea si apa calda se amesteca si se formeaza o coca ,din care se intinde foaie de grosimea a 2 mm. Cu ajutorul aparatului de facut mucenici se formeaza acestia. Se aseaza in tava pe hartie de copt si se dau la cuptor sa se rumeneasca putin.


Separat fierbem cca 3-4 l apa, in care punem un pic de sare si 150 g zahar, lasam sa dea in fiert si apoi adaugam mucenicii, cam jumatate din cat ne-au iesit.


Se servesc cu nuca macinata si scortisoara.Cine doreste poate sa adauge si coaja de lamaie.

 

TIPS-URI

1

au un gust mai bun daca sunt copti un pic

2

daca apa nu-i suficienta se mai adauga putin,in functie de cum cere faina

3

cand te apuci de ei trebuie sa ai o rabdare mai mare ca a lui Sisif..

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici muntenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

MotanLaOale 1

09.03.2013, 11:44

Lau 1

09.03.2013, 14:45

Rocsi 1

09.03.2013, 19:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Desert mucenici moldovenesti pufosi