Mucenici umpluti cu nuca

de crisad in Dulciuri, 9 Mar 2010 | 4971 vizualizari

 

au un gust extraordinor foarte fragezi si aromati o reteta inspirata dp reteteculinare.ro

 

INGREDIENTE

  • 2 cani apa (1 cana 200 ml)
  • 1 cana de ulei 
  • 1 cana de zahar tos
  • coaja +sucul de la o lamai e
  • coaja + sucul de la o portocala
  • drojdie 25 grame
  • 1 lingurita bicarbonat
  • vanile
  • 1 plic zaharvanilat
  • faina 1 kg
  • umplutura 
  • nuca macinata fin
  • zeama de la o portocala 
  • scortisoara
  • zahar ( eu am pus 20 liguri de nuca macinata fin si 3 linguri de zahar )
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici umpluti cu nuca:

in masina de paine am adugat ingrediente si le-am pus la programul de framantat si dospit . apoi am impartit aluatul in jumatate .jumatate din compozitie am impartit-o in 20 de bucati (aproximativ egale) iar din jumatatea ramasa am facut un cozonac


din fiecare bucata se intinde o foaie dreptunghiulara pe care se pune la un capat umplutura de nuca cu arome si apoi o rulam ca pe o foaie de placinta capetele se unesc formand un covrig si apoi se rasucesc rezultand un 8 . se aseaza in tava pe hartie de copt se ung cu putin ulei si se lasa sa mai creasca cam 30 min .apoi se coc la cuptor incalzit cam 35 min pane se rumenesc .cand sunt inca fierbinti se ung cu miere si se presara nuca macinata din belsug

 

TIPS-URI

1

mierea pt a fi mai usor de us am bagat-o la microunde pt 30 sec

2

o parte din nuca folosit-o a foat usor coapta in cuptor si apoi rasnita impreuna cu cea normala 

3

pe cativa mucenici am pus gem amestecat cu nuca ( f gustosi )

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici umpluti cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

ionela2682 1

10.03.2010, 14:22

interesant ! sa-i umplu! nu am ami vazut!oricum sunt aratosi!

ani_beita 1

10.03.2011, 08:34

Super! Incerc si eu, dar as vrea sa stiu ce fel de bicarbonat de sodiu sau de amoniu?
Multumesc!

witch24 1

21.03.2015, 16:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu bulion