Mucenici umpluti cu nuca

de crisad in Dulciuri, 9 Mar 2010 | 7881 vizualizari

 

au un gust extraordinor foarte fragezi si aromati o reteta inspirata dp reteteculinare.ro

 

INGREDIENTE

  • 2 cani apa (1 cana 200 ml)
  • 1 cana de ulei 
  • 1 cana de zahar tos
  • coaja +sucul de la o lamai e
  • coaja + sucul de la o portocala
  • drojdie 25 grame
  • 1 lingurita bicarbonat
  • vanile
  • 1 plic zaharvanilat
  • faina 1 kg
  • umplutura 
  • nuca macinata fin
  • zeama de la o portocala 
  • scortisoara
  • zahar ( eu am pus 20 liguri de nuca macinata fin si 3 linguri de zahar )
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici umpluti cu nuca:

in masina de paine am adugat ingrediente si le-am pus la programul de framantat si dospit . apoi am impartit aluatul in jumatate .jumatate din compozitie am impartit-o in 20 de bucati (aproximativ egale) iar din jumatatea ramasa am facut un cozonac

 din fiecare  bucata se intinde o foaie dreptunghiulara  pe care se pune la un capat umplutura de nuca cu arome  si apoi o rulam ca pe o foaie de placinta  capetele se unesc formand un covrig si apoi se rasucesc  rezultand un 8 . se aseaza in tava pe hartie de copt se ung cu putin ulei si se lasa sa mai creasca cam 30 min .apoi se coc la cuptor incalzit cam 35 min pane se rumenesc .cand sunt inca fierbinti se ung cu miere si se presara nuca  macinata din belsug 

TIPS-URI

1

mierea pt a fi mai usor de us am bagat-o la microunde pt 30 sec

2

o parte din nuca folosit-o a foat usor coapta in cuptor si apoi rasnita impreuna cu cea normala 

3

pe cativa mucenici am pus gem amestecat cu nuca ( f gustosi )

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici umpluti cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (5)

ionela2682 1

10.03.2010, 14:22

interesant ! sa-i umplu! nu am ami vazut!oricum sunt aratosi!

ani_beita 1

10.03.2011, 08:34

Super! Incerc si eu, dar as vrea sa stiu ce fel de bicarbonat de sodiu sau de amoniu?
Multumesc!

witch24 1

21.03.2015, 16:29

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Printesa