Mucenici umpluti cu nuca

de ralu_ca in Dulciuri, 13 Mar 2016 | 4002 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 1200 faina
  • 4 oua
  • 500 ml lapte
  • 100 g unt topit
  • 150 g zahar
  • coaja de lamaie si portocala
  • 3 pachete drojdie uscata
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • sare
  • umplutura:
  • 600 g nuca macinata
  • 100 g zahar pudra
  • 150 ml lapte
  • sirop:
  • 500 ml apa
  • 300 g zahar
  • coaja lamaie si portocala
  • pastaie vanilie
  • decor:
  • 300 g miere
  • 200 g nuca macinata
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici umpluti cu nuca:

Intr-un vas am dizolvat drojdia, peste care am turnat jumatate din cantitatea de lapte caldut si zaharul vanilat, amestec si las approx 15 min. 

Faina am pus-o intr-un vas in care am adaugat drojdia crescuta, ouale, untul topit, zaharul, coaje de portocala si lamaie si sarea, apoi am framantat totul. Adaug cate putin din laptele caldut ramas si formez o bila, apoi il scot din bol si il framant approx 15 minute. Daca e cazul mai adaugam cate putina faina. Cand acesta este destul de suplu, il punem in bolul uns cu putin ulei, pe o parte si alta il asezam, il acopar cu folie plastic si l-am lasat 50 minute sa creasca.

Umplutura se prepara In alt vas: adaug nuca, iar peste ea zaharul pudra si apoi lapte putin cate putin pana obtinem un amestec dens.

Dupa ce aluatul a crescut, rastorn pe masa de lucru si impart aluatul in 16 bucati egale. Incep sa iau fiecare bucata si o modelez ca un sul, il aplatizez, apoi cu sucitorul intind aluatul. Pun nuca, apoi rulez si formez 8-urile. Le asez in tava, le las sa creasca, apoi ii ung cu ou si ii introduc la cuptor pentru approx 30-40 min si ii las sa se raceasca. 

In cratita prepar siropul:torn apa, zaharul, coaja lamaie si portocalasi pastaie vanilie, astept sa fiarba si mai las 5 minute. Apoi il strecor in alt bol.

Mucenicii ii inmoi pe o parte si pe alta approx 1 minut, i-am scos apoi si i-am uns cu miere si am presarat cu nuca.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici umpluti cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert inghetata cu mango si zmeura