Musaca cu carne si ciuperci

de susu in Porc, 6 Iun 2011 | 32926 vizualizari

 

Cea mai buna reteta de musaca, datorita supei carnea si cartofii raman fragede si nu uscate. Folosesc adesea pasta de tomate in tocatura, de exemplu carnea pentru sarmale careia ii da un gust aparte.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr carne tocata de porc
  • 600 gr cartofi
  • 1 castron supa de carne
  • Pasta de tomate
  • Ulei de masline
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ceapa alba
  • 100 gr ciuperci
  • 1 ou mare
  • Cimbru
  • 100 gr cascaval
  • 1 legatura de patrunjel
  • Piper
  • Sare
  • Pesmet
  • Unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca cu carne si ciuperci:

Cartofii se spala bine si se fierb cu apa si putina sare. Ciupercile si ceapa se toaca marunt, se caleste ceapa in putin ulei, se adauga apoi carnea si spre final ciupercile in doua transe. Punem condimente, cimbru, piper si cateva linguri de bullion.


Cartofii putin raciti se decojesc si se taie felii subtiri. Ungem o forma cu unt, tapetam cu pesmet si punem un strat de cartofi , deasupra jumatate de compozitie, alt rand de cartofi si carne iar ultimul rand de cartofi.


Batem oul cu cascavalul ras mare iar supa fierbinte o amestecam cu putina pasta de rosii si vegeta. Adaugam peste musaca atat cat s-o acopere si deasupra punem oul si pastrunjel verde tocat. Dam la cuptor pentru 45-50 de minute pana se rumeneste frumos deasupra.


Este cea mai gustoasa musaca pe care am mancat-o vreodata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca cu carne si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

susu 1

13.06.2011, 12:43

Alina te asteptam cu rezultatul Vreau sa spun ca eu rar fac musaca pentru ca nu ma omor dupa preparatele cu tocatura insa aceasta a fost o minunatie, secretul este acela ca trebuie folosit lichid amestcat cu bulion ca musacaua sa se patrunda bine iar carnea si cartofii sa se cam topeasca in gura Teo si mie imi place asta, primul lucru conteaza aspectul si apoi gustul insa eu vreau sa ma cam las de calit ca nu e sanatos deloc insa gustul nu va mai fi la fel

miha_pp 1

13.06.2011, 19:32

Doamne ce bine arata !!!!!!! maine voi face si eu la copii

Bya Ralu 1

03.05.2012, 09:50

super buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Musaca cu cartofi si carne