Varza calita picanta

de Constelatialeu in Porc, 17 Mar 2016 | 842 vizualizari

 

Din categoria  ce mai aburim si azi la masa.......dulceata de ardei iute si altele....:))))))) si era sa uit...am parlit-o nitel, ca-s un pic cu capul in nori, dar mie imi place asa mai parlito-arsa..:)))))

 

INGREDIENTE

  • 2 verze murate ( nu foarte mari )
  • 3 cepe galbene
  • 500 g scarita afumata
  • 1 borcan de 800 g cu rosii cherry
  • 1-2 lingurite dulceata de ardei iute
  • sare
  • cca 100 ml ulei
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza calita picanta:

Mai intai scoatem varza de la butoi si o punem in apa pana a doua zi, sa mai iasa din sare si acreala.


A doua zi scurgem bine varza de apa, impaturim fiecare foaie dupa ce am taiat coatorul si taiem foarte fin, ca niste taitei de casa.


Separat curatam ceapa, o spalam si o taiem marunt. Taiem in bucati scarita si apoi o punem in tigaia wok sa o calim putin, cat sa se rumeneasca pe o parte si pe alta.


Scoatem bucatele din tigaie si punem ceapa la calit, adaugam un praf de sare, nu mai mult ca e putin sarata si scarita si varza.


Lasam sa se inmoaie bine ceapa, apoi adaugam 1-2 lingurite de dulceata de ardei iute (fiecare pune dupa cat vrea de iute), amestecam si lasam cca 2-3 min , apoi adaugam rosiile decojite, mai lasam 5 min si la final adaugam varza tocata.


Omogenizam bine si lasam la foc mic cca 20 min, dupa care transferam totul intr-o forma de ceramica, asezam si scarita deasupra, acoperim cu hartie de copt si bagam la cuptor pentru cca 1 ora.


Eu m-am luat cu alte alea si am cam bronzat-o nitel, dar mie oricum imi place mai arsa varza, asa ca am facut-o pe placul meu...ma rog, ''unii'' vor vocifera, dar in mijloc e ok.....

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza calita picanta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

RuxyRux 1

18.03.2016, 00:18

Asta a papat fata azi )) dar vegetariana intelegi tu...fara coaste si scarite ...arata grozav Clemisoaro!

mihaelar63 1

18.03.2016, 04:19

Imi place si cu scarita si fara

Andreea Caroline 1

18.03.2016, 17:35

Delicioasaaaaa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Shaorma la farfurie
  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

  • 26

    MA

  • 27

    MI

RETETA RECOMANDATA
Muschi de porc cu sos de rosii