Musaca de vinete

de silvi0ara in Vita, 17 Iun 2010 | 2883 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete  
  • 4 rosii mai mari  
  • ½ kg.carne tocata manzat  
  • ½ kg.carne tocata pui  
  • 1 legatura ceapa verde  
  • 1 ou  
  • verdeata tocata, marar si partunjel  
  • ½ pahar suc de rosii  
  • ½ pahar apa  
  • sare si piper dupa gust  
  • 4-5 frunze menta proaspat tocata  
  • 1 lingurita oregano  
  • 100g cascaval ras  
  • 1 pahar suc de rosii
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de vinete:

Carnea se amesteca cu ceapa tocata marunt impreuna cu oul si condimentele.Se pune intr-un vas cu putin ulei si se lasa sa se rumeneasca putin,apoi se adauga apa si sucul de rosii si se lasa pe foc pana se evapora toata zeama.Cand a scazut toata zeama se ia de pe foc si se lasa la o parte.Vinetele se spala se curate de caoja din loc in loc,se dau cu putina sare si se lasa la scurs,apoi se pun pe gratar la rumenit .Gratarul trebuie uns inainte cu putin ulei(sau se pot prajii in ulei).La fel se procedeaza si cu rosiile,doar ca ele trebuie tinute foarte putin pe gratar ca sa nu se prajeasca prea tare.Se aseaza feliile de vinete intr-un vas incasabil(yena),deasupra se pun rondele de rosii peste care presam putin oregano,adaugam stratul de carne si acoperim cu restul de vinete si rosii.Presaram iar oregano si deasupra turnam sos se rosii si bagam vasul in cuptorul preancalzit la 200gC pentru 20-30 de minute.Cand musacaua este gata se pune deasupra cascavalul ras si se mai lasa 5 minute in cuptor apoi se poate servi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

nadina73 1

17.06.2010, 18:14

prima si pap cat vreau 5 furcuce bine ca ai aparut silvi,pe unde umbli?

silvi0ara 1

17.06.2010, 19:15

Nadina,am fost in vacanta la mare.
Te pup si mersi de furculite,o sa incep iar sa gatesc,desii mai bine era plecata.

Bucataras Medi 1

17.06.2010, 21:10

Silvioara, asteptam bunaciuni..................bine ai revenit!...............

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mititei sau mici la gratar