Muschiulet de porc cu sos de smantana

de Bya Ralu in Porc, 3 Aug 2013 | 9422 vizualizari

 

O reteta delicioasa,m-am inspirat de la xana http://www.bucataras.ro/retete/muschi-de-porc-la-cuptor-cu-sos-de-smantana-si-bacon-48383.html

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata muschiulet de porc
  • 3 catei de usturoi mari
  • ulei de masline
  • 50 ml vin alb sec
  • cimbru,piper alb,ghimbir

Pentru sos:

  • 3-4 feliute de salam uscat
  • 100 ml smantana lichida
  • boia dulce,ghimbir si cimbru
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschiulet de porc cu sos de smantana:

Muschiuletul de porc se curata de pielite si se pune intr-un castron.Il ungem cu ulei de masline pe ambele parti,usturoiul pisat,intindem bine pe toata bucata de muschiulet,punem ghimbir si cimbru stropim cu vinul alb si lasam la frigider cateva ore(eu am lasat-o cam 2 ore).


Muschiuletul il punem intr-ol folie de aluminiu,adaugam si zeama lasata de la marinat ,il inchidem bine si il bagam la cuptor pentru 1 ora.


Se lasa 10 minute si fara folie sa se rumeneasca putin.


Se scoate pe o farfurie si se lasa sa se odihneasca putin.Dupa care se taie felii.


Pentru sos:


Zeama care ramane de la muschiulet se pune intr-o tigaie,adaugam si salamul taiat fasiute subtiri lasam cateva minute sa se caleasca si adaugam si smantana pentru gatit,adaugam boia dulce,ghimbir si cimbru si lasam putin pe foc,amestecand continuu,la sfarsit se adauga putin marar tocat marunt.


Sosul se pune deasupra feliilor de muschiulet.Se servesc cu garnitura de cartofi

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet de porc cu sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (53)

babi5 1

08.10.2014, 05:45

monik80 1

20.03.2015, 13:08

Bya Ralu 1

21.02.2016, 18:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc impletit cu sos de usturoi