Sarmalute rumenite in vasul de lut la cuptor, cea mai gustoasa reteta

de epurasha2bb in Porc, 9 Mar 2010 | 23726 vizualizari

 

Sarmalele in oala de lut necesita o mai mare pregatire dar se merita, au un gust minunat! Iata ce trbeuie sa facem: in primul rand pregatim vasul de lut astfel: daca nu e folosit de mult puneti apa in el cu boabe de piper, foi de dafin si crengute de cimbru si lasati la foc mic maxim o ora in cuptor sau pe foc mic pe o sita speciala sa nu fie direct pe foc ca aromele sa se imprime in peretii vasului.Apoi il spalati cu apa usor calduta si il puteti folosi la sarmale. Facem aceasta operatiune tocmai pentru a ne asigura ca vasul nu a luat un miros urat in timpul cat a fost nefolosit.Daca l-ati folosit de curand si e curat, nu faceti decat sa-l scufundati in apa rece pana deasupra lui cu capac cu tot si il tineti asa o jumatate de ora, apoi il puteti folosi.
Pentru Sarmalute rumenite in vasul de lut la cuptor, cea mai gustoasa reteta ai nevoie de urmatoarele ingrediente: 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Sarmalute rumenite in vasul de lut la cuptor, cea mai gustoasa reteta
  • 1 kg carne tocata de porc
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • marar verde
  • sunculita afumata
  • boabe de piper negru
  • foi de dafin
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 canuta de orez alb
  • 2 verze murate
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute rumenite in vasul de lut la cuptor, cea mai gustoasa reteta:

Cum se prepara Sarmalute rumenite in vasul de lut la cuptor, cea mai gustoasa reteta

Se toaca marunt 2 cepe , se da pe razatoarea mica 1 morcov , se toaca fin nitel marar verde, se spala bine o canuta e orez.facem asa:punem la calit intai aceapa, apoi adaugam si morcovul, apoi mai lasam putin si adaugam si orezul si putina apa in care l-am tinut apoi mararul tocat.Nu lasam mult, numai cat sa se inmoaie putin legumele si orezul. Apoi lasam sa se raceasca acest amestec.

Pregatim carnea tocata de porc (sau daca va place combinatie de porc cu vita, eu nu am avut decat porc si asa le-am facut cu porc), luam un castron incapator si punem carnea tocata acolo, apoi adaugam amestecul de ceapa, morcov, orez, marar si apoi condimente: piper negru pisat, cimbru uscat, condimente pentru sarmale. Amestecam bine cu mana curata sau cu o lingura. Apoi trecem la varza. Varza murata (eu am folosit 2 si am facut 30 de sarmale) se desface usor de foi care sa asaza pe o farfurie intinsa.

Apoi luam cate una si ii in departam cu grija cotorul tare si vinisoarele tari.Apoi luam in mana ca un mic de carne si il rulam in foaia de varza avand grija sa impingem apoi extremitatile cu degetul inauntru.Cand sunt gata toate incepem sa le asezam in vasul de lut incepand de la perrete pana in mijloc.Se aseaza pe fundul vasului bucatele de varza si de sunculita afumata, frunzulite de dafin si boabe de piper.Se aseaza apoi primul rand de sarmale, se presara iar bucatele de sunculita afumata si de ceafa de porc, frunze de dafin, cimbru uscat si boabe de piper intregi.Apoi iar un rand de sarmale si deasupra iar bucatele si apoi turnam o zeama de apa calduta in care dezlegam 2 linguri de pasta de tomate.Se baga la cuptorul rece nu preincins, ii dam drumul cand bagam vasul de lut cu capacul pus, altfel riscam sa se crape vasul.Se lasa cam 3 ore la foc mic, spre sfarsit inlaturand capacul ca sa se rumeneasca si sarmalele de deasupra.

Cam asta e toata operatiunea si iese ceva delicos, pacat ca nu pot pune aici pe site si o mostra de miros ca in revistele alea imbibate cu parfumuri .

Sarmalele astea se servesc ca toate sarmalele cu mamaliguta, smantana, ardei iute si o ulcea de vin.Pofta mare!

Incearca si reteta de Sarmale de post, bune si gustoase sau varianta Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Iti recomandam si reteta de Varza a la Cluj, varianta traditionala de sarmale desfacute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute rumenite in vasul de lut la cuptor, cea mai gustoasa reteta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (18)

epurasha2bb 1

10.03.2010, 18:58

da! ce,numai voi?

andruus_k 1

09.11.2010, 17:45

salut fetelor. eu fac sarmalutze numai in oala de lut de cand ma stiu.......
ies minunateeeeeeee varza se topeste pur si simplu in gura.

epurasha2bb 1

10.11.2010, 13:41

ASA E,! SI eu de cand am cumparat oala sta numai in ea fac!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hotdog de casa

de Rocsi 9

ieri la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

ieri la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

ieri la 14:40

Reteta de hribi cu smantana cu usturoi, absolut delicioasa

pe 14.06 la 23:01

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Carne de porc si cartofi la cuptor, deliciu culinar pentru o cina de neuitat in familie