Sarmale de post

de Bucataras in Dulciuri, 19 Mar 2018 | 9619 vizualizari

 

Cine spune ca sarmalele de post nu sunt bune, nu a incercat reteta asta. Important e sa alegi o varza buna si sa condimentezi umplutura bine de tot. 

 

INGREDIENTE

  • 50 ml ulei
  • 2 buc ceapa
  • 1 buc morcov
  • 250 g ciuperci champignion
  • 1 plic - condiment sarmale Kamis
  • 250 g orez
  • 750 ml apa
  • 1 lingura - Pasta de tomate
  • ½ legatura - patrunjel verde
  • ½ kg - varza murata
  • 4-5 - foi de dafin Kamis
  • 1 lingurita - cimbru uscat Kamis
  • 250 g rosii in bulion
  • sare Kamis
  • piper Kamis
  • marar proaspat
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de post:

Mai intai pregatesc frunzele de varza pentru sarmalute. Daca varza este prea sarata, se opareste cu apa clocotita si se lasa frunzele cam 15 minute sa stea in apa.

 Orezul se spala in apa rece, ceapa se toaca cubulete, morcovul se da pe razatoarea mica, ciupercile se taie cubulete, apoi se calesc toate in uleiul incins. Se condimenteaza cu sare, piper si cimbru, condiment pentru   sarmale si se adauga o cana cu apa si o lingura pasta de tomate. Se lasa pe foc pana scade zeama. Se opreste focul si se pun doua linguri de patrunjel verde tocat fin.

 Se ruleaza sarmalutele, punand o lingura din compozitia de orez pe frunza de varza. Din acesta compozitie ies cam 30 de bucati. Sarmalele se asaza pe un pat de varza tocata, deasupra lor se pune inca un rand de varza, se pun deasupra foi de dafin, se presara cimbru. Apoi se pun deasupra rosiile in bulion si apoi se umple oala cu apa si se lasa la cuptor 3h, la 170 de grade C. La final se presara marar tocat.

Sunt delicioase alaturi de un ardei iute murat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta de dovleac cu aroma de ghimbir si scortisoara