Muschiulet de porc in bacon cu sos de coniac

de La Ancuta in Porc, 10 Ian 2011 | 4625 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg muschiulet de porc
  • 4 catei de usturoi
  • sare, piper
  • 3 linguri ulei de masline
  • 12 felii de bacon
  • rozmarin
  • salvie
  • Pentru sos:
  • 350 g ciuperci champignon
  • 50 ml coniac
  • 1 ceapa
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • cimbru
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschiulet de porc in bacon cu sos de coniac:

Carnea se spala si se taie bucati, cam de latimea unei fasii de bacon.

Usturoiul se piseaza si se amesteca cu uleiul de masline si condimentele. Turnam marinata peste carne si amestecam bine.

Fiecare bucata de carne o invelim in bacon si apoi le asezam in tava.

Acoperim si dam la frigider pentru 2 ore.

Adaugam apoi o cana de apa in tava si dam la cuptor la foc potrivit, pana scade apa si baconul se rumeneste frumos.

Intre timp pregatim sosul:

Ciupercile se curata si se taie felii. Curatam ceapa si o taiem marunt.

Punem ceapa la calit in 2 linguri ulei de masline iar apoi adaugam ciupercile. Lasam cateva minute acoperite cu un capac si amestecam din cand in cand.

Asaugam coniacul si lasam sa fiarba pana scade.

La final adaugam cimbrul si smantana. Lasam sa sea cateba clocote, potrivim de sare si stingem focul.

Servim sosul cald alaturi de muschiuletul in bacon.

Noi am avut garnitura de cartofi crocanti si muraturi.

 

RETETA IN IMAGINI

Muschiulet de porc in bacon cu sos de coniac-0
Muschiulet de porc in bacon cu sos de coniac-1
Muschiulet de porc in bacon cu sos de coniac-2
Muschiulet de porc in bacon cu sos de coniac-3
Muschiulet de porc in bacon cu sos de coniac-4
Muschiulet de porc in bacon cu sos de coniac-5
Muschiulet de porc in bacon cu sos de coniac-6
Muschiulet de porc in bacon cu sos de coniac-7
Muschiulet de porc in bacon cu sos de coniac-8
Muschiulet de porc in bacon cu sos de coniac-9

COMENTARII (28)

La Ancuta

La Ancuta 1

11.01.2011, 13:14

Lilik, Miuta va multumesc

LUK

LUK 1

14.01.2011, 00:09

astea acum le vad...au fost f bune

La Ancuta

La Ancuta 1

14.01.2011, 00:24

Nu mi-ai comentat reteta pana acuma? Foarte grav

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!