Muschiulet de porc in bacon cu sos de coniac

de La Ancuta in Porc, 10 Ian 2011 | 8646 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg muschiulet de porc
  • 4 catei de usturoi
  • sare, piper
  • 3 linguri ulei de masline
  • 12 felii de bacon
  • rozmarin
  • salvie
  • Pentru sos:
  • 350 g ciuperci champignon
  • 50 ml coniac
  • 1 ceapa
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • cimbru
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschiulet de porc in bacon cu sos de coniac:

Carnea se spala si se taie bucati, cam de latimea unei fasii de bacon.

Usturoiul se piseaza si se amesteca cu uleiul de masline si condimentele. Turnam marinata peste carne si amestecam bine.

Fiecare bucata de carne o invelim in bacon si apoi le asezam in tava.

Acoperim si dam la frigider pentru 2 ore.

Adaugam apoi o cana de apa in tava si dam la cuptor la foc potrivit, pana scade apa si baconul se rumeneste frumos.

Intre timp pregatim sosul:

Ciupercile se curata si se taie felii. Curatam ceapa si o taiem marunt.

Punem ceapa la calit in 2 linguri ulei de masline iar apoi adaugam ciupercile. Lasam cateva minute acoperite cu un capac si amestecam din cand in cand.

Asaugam coniacul si lasam sa fiarba pana scade.

La final adaugam cimbrul si smantana. Lasam sa sea cateba clocote, potrivim de sare si stingem focul.

Servim sosul cald alaturi de muschiuletul in bacon.

Noi am avut garnitura de cartofi crocanti si muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet de porc in bacon cu sos de coniac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

La Ancuta 1

11.01.2011, 13:14

Lilik, Miuta va multumesc

LUK 1

14.01.2011, 00:09

astea acum le vad...au fost f bune

La Ancuta 1

14.01.2011, 00:24

Nu mi-ai comentat reteta pana acuma? Foarte grav

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ceafa la cuptor cu cartofi mari si sote de ciuperci