Muschiulet de porc in crusta de chimen cu piper si piure de linte

de simona72 in Porc, 4 Feb 2015 | 1903 vizualizari

 

Imi place lintea, imi place muschiuletul de porc...Am zis sa aduc ceva nou la aceste ingrediente. Cel mai nou pentru mine a fost aroma chimenului in mancare...Inspirata din bucataria turceasca aceasta aroma m-a cucerit pe deplin. Chiar daca turcii nu consuma carne de porc m-am gandit ca se potriveste foarte bine aceasta aroma cu carnea frageda a muschiuletului. Merita sa incercati macar o data aroma chimenului prajit si macinat in mojar, sa vi se umple narile de aroma mirodeniei :)

 

INGREDIENTE

  • 1 muschiulet de porc
  • 2 linguri chimen
  • 1 lingura piper 3 arome
  • sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • pentru piureul de linte:
  • 200 gr linte uscata verde
  • 2 cartofi
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura unt gras 80%
  • 1 lingurita din amestecul facut din chimen si piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschiulet de porc in crusta de chimen cu piper si piure de linte:

Pentru muschiulet: spalam muschiuletul, il zvantam de apa si-l asezam in tava mare a aragazului cu hartie de copt. Semintele de chimen le punem intr-o tigaie de fonta si le prajim 2-3 minute pana incepe sa-si schimbe gustul. Se pun semintele in mojar si se piseaza. Se adauga piperul, eu am avut mai multe "nuante" de piper, pe care le pisam impreuna cu chimenul. Se asezoneaza muschiuletul cu sare, se stropeste cu ulei de masline si se maseaza putin. Se condimenteaza din abundenta cu amestecul de chimen si piper si se freaca putin muschiuletul pentru a se lipi mirodeniile de el si a intra aroma in carne. Se lasa sa se odihneasca 10 minute la temperatura camerei. Se inveleste muschiuletul in hartie de copt si se da tava la cuptorul incins la 200 grade pentru 30 minute. Se desface hartia si se mai lasa la cuptor la 180 grade pentru 15 minute. Se lasa sa se odihneasca si apoi se portioneaza.


Este foarte fraged si suculent...


Pentru piure: spalam lintea in mai multe ape, adaugam apa cat sa o cuprinda si o lasam la inmuiat 20-30 minute. Scurgem de apa, completam cu apa proaspata si punem lintea la fiert. Cand este aproape fiarta adaugam in oala si cartofii curatati de coaja si taiati in sferturi. Se lasa sa fiarba pana sunt fierti cartofii si lintea. Se scurge de apa in care au fiert si se pasireaza cu robotul vertical. Se adauga sare dupa gust, 1 lingurita din amestecul de chimen si piper, unt si se amesteca ingredientele. Se pasireaza pana veti obtine un piure fin si cremos.


Se serveste piureul cu felii de muschiulet.


Sa va fie de folos!!!

 

TIPS-URI

1

chimenul prajit nu este la fel ca si cel crud...isi schimba gustul si se aseamana cu nuca

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet de porc in crusta de chimen cu piper si piure de linte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

anca_rm 1

05.02.2015, 11:34

da e foarte bun chimenul in mancare, imi place ideea ta ..super

mirela0911 1

06.02.2015, 15:15

Cat de bine arata!

elucubratiiculinare 1

08.02.2015, 17:04

interesanta combinatie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu branza si dulceata de zmeura

de oanapl 5

ieri la 22:51

Tortellini ( bicolori ) de casa, cu ciuperci si cascaval

de Ina 7

ieri la 21:46

Pizza dulce

ieri la 18:37

RETETA RECOMANDATA
Muşchi cu cârnaciori afumaţi şi ciuperci la cuptor