Napolitane cu caramel, rahat si nuci

de Catalina L in Dulciuri, 26 Noi 2016 | 1774 vizualizari

 

Excelente....crocante cu nuci caramelizate.

 

INGREDIENTE

  • 2 foi de napolitana
  • 250 gr unt (la temperatura camerei)
  • 250 gr zahar
  • 150 gr nuci
  • 3 oua
  • 100 g rahat
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Napolitane cu caramel, rahat si nuci:

Prajiti un pic nucile la cuptor sau la tigaie si maruntiti-le usor.


Frecam untul cu 100 gr de zahar, adaugam ouale batute si amestecam bine.


Punem vasul pe baie de aburi si frecam pana cand se formeaza o crema spumoasa.



Adaugam rahatul taiat bucatele si amestecam.


Cu zaharul ramas facem un caramel.


Cand caramelul este bine colorat, adaugam nucile prajite si amestecam .


Se toarna apoi crema si amestecam energic pentru a nu se intari caramelul.


Punem pe foc mic si amestecam incet, pana cand zaharul intarit se va topi si vom obtinem o compozitie omogena.


Punem compozitia calda pe prima foaie de napolitana, intindem bine pe toata suprafata.


Punem a doua foaie si presam un pic pe toata suprafata. Punem peste prajitura o greutate si dam la rece cateva ore.


O portionam - spalam cutitul cu apa calda dupa fiecare taiere.


Se pastreaza la rece.



Alte retete de napolitane cu fistic sau ciocolata?- vezi aici

Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitane cu caramel, rahat si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Rocsi 1

26.11.2016, 21:12

mirela0911 1

27.11.2016, 15:58

Ce bunatate ai facut!

diaconta 1

30.11.2016, 21:06

O bunatate

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

8247 puncte

Rocsi

4922 puncte

Constelatialeu

4723 puncte

RODIMUR

3513 puncte

Ksenya

2276 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu afine si lamaie

de Rocsi 9

ieri la 21:06

Shaorma cu de toate

de Lau 9

ieri la 19:40

Kefta tunisienne

de Criss 6

ieri la 11:06

Garnitura de legume la punga, cu sos de usturoi

de RODIMUR 7

pe 29.09 la 18:52

RETETA RECOMANDATA
Primul meu tort