Napolitane cu caramel, rahat si nuci

de Catalina L in Dulciuri, 26 Noi 2016 | 689 vizualizari

 

Excelente....crocante cu nuci caramelizate.

 

INGREDIENTE

  • 2 foi de napolitana
  • 250 gr unt (la temperatura camerei)
  • 250 gr zahar
  • 150 gr nuci
  • 3 oua
  • 100 g rahat
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Napolitane cu caramel, rahat si nuci:

Prajiti un pic nucile la cuptor sau la tigaie si maruntiti-le usor.


Frecam untul cu 100 gr de zahar, adaugam ouale batute si amestecam bine.


Punem vasul pe baie de aburi si frecam pana cand se formeaza o crema spumoasa.



Adaugam rahatul taiat bucatele si amestecam.


Cu zaharul ramas facem un caramel.


Cand caramelul este bine colorat, adaugam nucile prajite si amestecam .


Se toarna apoi crema si amestecam energic pentru a nu se intari caramelul.


Punem pe foc mic si amestecam incet, pana cand zaharul intarit se va topi si vom obtinem o compozitie omogena.


Punem compozitia calda pe prima foaie de napolitana, intindem bine pe toata suprafata.


Punem a doua foaie si presam un pic pe toata suprafata. Punem peste prajitura o greutate si dam la rece cateva ore.


O portionam - spalam cutitul cu apa calda dupa fiecare taiere.


Se pastreaza la rece.



Alte retete de napolitane cu fistic sau ciocolata?- vezi aici

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitane cu caramel, rahat si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Rocsi 1

26.11.2016, 21:12

mirela0911 1

27.11.2016, 15:58

Ce bunatate ai facut!

diaconta 1

30.11.2016, 21:06

O bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert rulouri cu branza dulce
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tort caramel