Negresa cu glazura de ciocolata

de marianascarlat in Prajituri, 19 Feb 2010 | 33295 vizualizari

 

Una din prajiturile indragite de fiul meu este aceasta.

 

INGREDIENTE

  • *500g zahăr
  • *200g unt
  • *200ml lapte
  • *3 linguri cacao
  • *400g făină
  • *5 ouă
  • *100g nucă măcinată
  • *2 plicuri zahăr vanilat
  • *1 praf de copt
  • *1 esenţă de lămâie
  • *ulei pentru uns tava
  • Glazură:
  • *200g ciocolată
  • *100ml frişcă lichidă
  • *30g unt
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu glazura de ciocolata:

Laptele,zahărul şi cacao se pun într-o cratiţă pe foc şi se fierb, amestecând mereu, până se obţine o cremă ca o smântână, după care se dă la răcit.

Se freacă untul bine şi se amestecă cu crema de cacao. În compoziţia cu unt se adaugă câte un gălbenuş, frecând bine după fiecare, apoi nuca măcinată, făina amestecată cu praful de copt, zahărul vanilat, iar la sfârşit albuşurile bătute spumă. Se amestecă de uşor cu o lingură de lemn.

Se unge o tavă cu ulei, se tapetează cu făină, apoi se toarnă compoziţia. Se coace la foc mic, fără a deschide cuptorul 20 de minute, apoi încă 15 minute la foc iute.

Între timp se pregăteşte glazura:

Se topesc cele 200g de ciocolată in 100ml de frişcă lichidă şi se adaugă 30g de unt.

Când scoatem prăjitura din cuptor, o tăiem în forma dorită şi apoi turnăm peste ea glazura, că să pătrundă şi prin tăieturi şi o întindem cu un cuţit.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

MIUTA 1

29.12.2010, 18:01

diaconta 1

29.12.2011, 18:50

La multi ani Mariana

Panacris 1

29.12.2012, 11:34

La multi ani!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura carmelitelor din Sevilia